1930 YILI ÇUKURKÖY İLKOKULUNUN AÇILIŞI
1930 Yılında çekilmiş bu fotoğrafta Çiftlikköy ilçemize bağlı Çukurköy ilkokulunun açılış töreninden çekilmiş o dönemin Çukurköylülerini ve açılışa katılan idareci ve öğretmenleri görülüyor.
1930 Yılında çekilmiş bu fotoğrafta Çiftlikköy ilçemize bağlı Çukurköy ilkokulunun açılış töreninden çekilmiş o dönemin Çukurköylülerini ve açılışa katılan idareci ve öğretmenleri görülüyor.
Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ve Atatürk'ün Yalova'ya sık sık gelip gittiği dönemlerden kalan bu fotoğrafta o dönemin protokolü de görülmekte. Çukurköy okulunun açılışında saz çalarak o günün anısını yaşatanların yanısıra ön tarafta bulunun gramofondan yükselen ezgilere eşlik eden Çukurköy halkı görülmekte.
1850'li yıllarda Osmanlı dönemlerinde kurulan Çukurköy, Yalova'nın en eski köylerinden birisidir. Yalova’nın tarım deposu olarak tanımlanmaktadır. Geniş ormanlık alanlarında dağların ortasında çukur bir bölge olduğu için bu adı almıştır. 2025 TÜİK nufus verilerine göre Çukurköy'de toplam 454 kişi yaşamaktadır.
Çukurköy’de ziyaretçileri ilk karşılayan cıvıl cıvıl kuş sesleridir. Yörenin tüm köyleri gibi doğal yapısı, yeşil ağaçları, çiçekleri, şirin evleri ile sakin bir yerleşim yeridir. Geniş ormanlık alanlarının yanı sıra güzel manzaralara ve piknik alanlarına sahiptir. Sebze ve meyve üreticiliğinin önem taşıdığı ve son yıllarda kesme çiçek üretiminin yaygınlaştığı Çukurköy’ün Yalova’ya uzaklığı 22 kilometredir.



Benzer Haberler
1980 YILI KARTPOSTALLARDA KALAN YALOVA
1973 YILI TOKMAK KÖYÜ 29 EKİM KUTLAMASI
1955 YILINDA AKKÖY KORUKÖY YOLU
1970 YILINDA YALOVA CUMARTESİ PAZARI
1972 YILI FATİH CADDESİNDEN KÖPRÜLERİMİZ
1938 YILI YALOVA'NIN İLK KADIN ÖĞRETMENİ
1999 YILI VALİ ÖZGÖL TERMAL KAYMAKAMIYLA
1965 YILINDA AYAZMA (SOĞUKSU) KÖYÜ