1949 YILI YALOVA ESADİYE KÖYÜ İLKOKULU
1949 Yılında Esadiye Köyü ilkoku öğrencileri arasında Esadiye köyünün eski muhtarlarından ve Yalova Dağıstan Derneği Başkanı Şahabettin Özden ön sırada ve sınıf arkadaşları bir arada görülüyor
1949 Yılında Esadiye Köyü ilkoku öğrencileri arasında Esadiye köyünün eski muhtarlarından ve Yalova Dağıstan Derneği Başkanı Şahabettin Özden ön sırada ve sınıf arkadaşları bir arada görülüyor.
Esadiye köyü, Yalova'nın en küçük köylerinden biridir. 2025 TÜİK verilerine göre 173 kişi yaşamaktadır. Esadiye Yalova-Bursa Karayolu üzerinde 1983 yılında Kafkasya’dan gelen göçmenler tarafından kurulmuştur. Ağaçlıklı ve güzel bahçeleri olan şirin bir köydür. Sağlıklı ve gür orman alanları farklı bir görünüm vererek güzellik katar Esadiye’ye.
Geniş piknik alanları ve yeşiliyle, bol sebze ve meyvesiyle doğal bir bahçe gibidir. Lezzetli ayvası, armudu, şeftalisi ile yörede isim yapmıştır. Gelişmiş bir köy olan Esadiye, Bursa istikametinden Yalova’ya 10 kilometre mesafededir. Bursa yolunda bulunan Esadiye Yokuşu da adını bu köyden almıştır.



Benzer Haberler
1980 YILINDA ESENKÖY BELDESİ SAHİLİ
1971 YILI ÇİFTLİKKÖY DİNLENME TESİSLERİ
1960 YILINDA ARMUTLU KÜÇÜK BİR KÖYDÜ
1959 YILINDA YALOVA ESADİYE KÖYÜ
1933 YILI GACIK MUHTARI MELİHA MANÇO
1964 YILI RIHTIM CADDESİNDEN İSKELEMİZ
1951 YILI DEREKÖY İLK OKULU ÖĞRENCİLERİ
1991 YILI AHMEDİYE KÖYÜ FUTBOL TAKIMI