1950 YILI KORU SAHİLİ VE BAYRAKTEPE

1950 yılların başında çekilmiş bu fotoğrafta Koru beldesi sahilini ve o dönemin Bayraktepe'sini görüyorsunuz. Koru Çamlık Tepe olarak da anılan bu bölgede 1965 yılında Koruköylü öğrenciler fidan dikerek bu tepeyi ağaçlandırmıştı. O yıllarda tepenin kurak bir arazi olduğu görülmekte. 

Fotoğraf da görülen bir başka ayrıntı ise Koru'da  o dönemler sahil bölgesinde henüz yapılaşmanın olmadığı, evlerin büyük bir bölümünde ahşap olması görülmekte. 

Bizans İmparatorluğu döneminde kurulan köye Rumca güzel orman anlamına gelen Kuri adı verilmiştir. 1924 yılına kadar belde nüfusunun tamamını yerleşik Rum nüfusu oluşturmaktayken, 1924 yılında mevcut Rum nüfus ile Yunanistan'ın Selanik ili Drama ilçesinde yaşayan Türk nüfus arasında yapılan mübadele sonucunda belde nüfusunun tamamı Türklerden oluşmuştur. Beldenin adı, Türk nüfusunun yerleşmesi ile Koru adını almıştır. 

18 Haziran 1992 tarih ve 92/40349 sayılı kararname ile Koru ismiyle belediye kurulması onaylanmıştır. 27 Mart 1994 tarihinde yapılan Mahalli  İdareler Genel Seçimi sonucunda Koru Belediyesi kurulmuştur.

Çiçek seralarının yoğun olarak bulunduğu ve Yalova'da çiçekçiliğin ilk başladığı yerleşim yerlerinden biri olan Koruköy 1994 Yılında belediye olmuş ve ilk belediye başkanı ise ANAP'tan Mustafa Tanrıkulu olurken, 1999 döneminden günümüze kadar CHP'li belediye Başkanları seçimleri kazanmıştır. 1999-2009 Recep Başkan, 1999 -2024 dönemlerinde ise halen Kamil Yaman Belediye başkanlık görevini yürütmektedir.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!