1955 YILINDA ÇİFTLİKKÖY İŞTE BÖYLEYDİ
1950'li yıllarda Çiftlikköy küçük bir yerleşim yeri olduğu dönemi görüyorsunuz. O yıllarda yapılaşmanın köy içinde olduğu görülürken, sahil bölgesinin ise tamamen bir tarla olduğu görülmekte.
1950'li yıllarda Çiftlikköy küçük bir yerleşim yeri olduğu dönemi görüyorsunuz. O yıllarda yapılaşmanın köy içinde olduğu görülürken, sahil bölgesinin ise tamamen bir tarla olduğu görülmekte.
O yıllarda ahşap ve kerpiç evlerden oluşan Çiftlikköy, günümüzde hızla kentleşen ve yıldızı parlayan bir yerleşim yeri olmuştur. Yalova'nın en hızlı gelişen ve gelecek yıllarda Yalova'nın merkezi olarak görülen Çiftlikköy ilçesi İstanbul-İzmit-Yalova karayolu üzerinde ve Yalova’ya 3 km. mesafede bulunmaktadır.
Çiftlikköy, kolay ulaşımı ile Yalova’nın en işlek, hareketli ve çekici ilçelerinden biridir. Çiftlikköy’ün geçmişi oldukça eskiye dayanır. Yörenin ilk adı Pylai’dir. Yörede, Helenistik Çağ’dan Bizans Çağı’na kadar çok sayıda ve değişik zamanlara ait yazıt ele geçirilmiştir. Kuruluşunda Bulgaristan’ın Şumlu kasabasından gelenler tarafından iskan edilen Çiftlikköy'e, 1923’ten sonra Kafkasya’dan gelenler yerleşmiştir.
Çiftlikköy, eski Roma İmparatoru Büyük Constantinus’in annesi Helena’nın doğduğu ve adını verdiği Helenopolis Şehri’nin bulunduğu yerdir. İlçedeki Karakilise kalıntıları, Helenopolis kalıntılarıdır. Çiftlikköy adı, 1932 yılında, Atatürk tarafından verilmiştir. Eski adı Kadı Çiftliği böylece kaldırılmıştır. Atatürk’ün gelip kahve içtiği ve bir müddet dinlendiği ev bulunmaktadır. Çiftlikköy; 6 Haziran 1995 tarihinde 550 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İlçe statüsü kazanmıştır.
Benzer Haberler
1960 YILINDA YALOVA ELMALIK KÖYÜ
1980 YILI ÇINARCIK SAHİL YOLU CADDESİ
1949 YILI İSTANBUL VALİSİ GÖKAY YALOVA'DA
1914 YILINDA TERMAL MİDE SUYU ÇEŞMESİ
1975 YILI YALOVA'NIN MİLLİ BİSİKLETÇİLERİ
1970 YILI YALOVA VE ÇINARCIK KARTPOSTALI
1960 YILINDA KORUKÖY'DE ÇİÇEK SERALARI
1984 YILINDA HALKA AÇIK ÇINARCIK SAHİLLERİ