1956 YILI ÇINARCIK'DA KARASABANLI KÖYLÜ
1956 yılında çekilen bu fotoğrafta o yıllarda Zeytincilik ve tarımsal üretimle öne çıkmış olan Çınarcık kasabasında çiftçilerin karasaban la toprak sürerken görüyorsunuz. Bu fotoğrafı ise, dünyaca ünlü fotoğrafçı olan 1913-1978 yılları arasında yaşayan Harris, Eugene V. tarafından 1956 yılında çekilmiştir.
1956 yılında çekilen bu fotoğrafta o yıllarda zeytincilik, balıkçılık ve tarımsal üretimle öne çıkmış olan Çınarcık kasabasında çiftçilerin karasaban la toprak sürerken görüyorsunuz. Bu fotoğrafı ise, dünyaca ünlü fotoğrafçı olan 1913-1978 yılları arasında yaşayan Harris, Eugene V. tarafından 1956 yılında çekilmiştir.
Çınarcık ilçesinin henüz küçük bir tarım ve balıkçı kasabasında zeytin üretiminin de yoğun olarak yapıldığı dönemden kalmış bu fotoğraf da o yıllarda zeytin ağaçları arasında tarlayı süren Çınarcıklı köylü karasbanla tarlasını sürerken görülüyor.
Geçmiş yıllarda, tarla sürmede kullanılan karasabanlar tarihe karışmasına rağmen, bazı vatandaşlar arazi şartlarından mazot fiyatlarının artmasından dolayı tarlalarını karasabanla sürmeye devam ediyor.



Benzer Haberler
1967 YILINDA YALOVA 29 EKİM KUTLAMASI
1934 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİNDE ULU ÇINAR
1989 YILI TONAMİ ŞEHRİ DOSTLUK KAYASI
1955 YILINDA YALOVA MEYDANINA KUŞBAKIŞI
1980 YILINDA YALOVA POLİS KARAKOLU
1980 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SAHİL MAHALLESİ
1963 YILINDA YALOVA MİNÜBÜS DURAKLARI
1937 YILINDA AÇILAN KAPLICA TERMAL OTELİ