1956 YILINDA ÇINARCIK KÖY İÇİ CADDESİ
1956 Yılında çekilen bu fotoğrafta Çınarcık İlçesi köy içi meydanını görüyorsunuz. O yıllarda küçük bir tarım ve balıkçı köyü olan Çınarcık, henüz turizmle tanışmadığı dönemlerde görülüyor.
1956 Yılında çekilen bu fotoğrafta Çınarcık İlçesi köy içi meydanını görüyorsunuz. O yıllarda küçük bir tarım ve balıkçı köyü olan Çınarcık, henüz turizmle tanışmadığı dönemlerde görülüyor.
Bu fotoğrafı ise, dünyaca ünlü fotoğrafçı olan 1913-1978 yılları arasında yaşayan Harris, Eugene V. tarafından 1956 yılında çekilmiştir. Eugene, fotoğrafı çekerken şu notu kullanmış. "Çınarcık'da elektrik yok. Köylüler gazyağı kullanıyorlar. Hergün düzenli olarak sabah saat 05'te kalkıp tarlaya gidiyorlar."
O Yıllarda Çınarcık Yalova’nın küçük yerleşim yerlerinden biri olarak dikkat çekerken, yerleşimin de deniz kenarında değil, köy içinde olduğu görülüyor.
Fotoğraf da dikkat çeken en önemli ayrıntı ise1956 yılında evlerin genellikle ahşap ve kerpiçten yapıldığı görülmekte. Günümüze kadar kalan birkaç tarihi ahşap ev ise Çınarcık da yıkılmak üzere..



Benzer Haberler
1970 YILI YALOVA KARAMÜRSEL CADDESİ
1980 YILI KARTPOSTALLARDA KALAN YALOVA
1973 YILI TOKMAK KÖYÜ 29 EKİM KUTLAMASI
1955 YILINDA AKKÖY KORUKÖY YOLU
1970 YILINDA YALOVA CUMARTESİ PAZARI
1972 YILI FATİH CADDESİNDEN KÖPRÜLERİMİZ
1938 YILI YALOVA'NIN İLK KADIN ÖĞRETMENİ
1999 YILI VALİ ÖZGÖL TERMAL KAYMAKAMIYLA