1960 YILINDA YALOVA CUMHURİYET MEYDANI
1960’lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta Yalova cumhuriyet meydanını görüyorsunuz. Fotoğrafta Yalova’nın ilk Atatürk Heykeli de yer almakta. Eski adı Yalı Caddesi olan Cengiz Koçal caddesinin hareketliliği de dikkat çekmekte.
1960’lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta Yalova cumhuriyet meydanını görüyorsunuz. Fotoğrafta Yalova’nın ilk Atatürk Heykeli de yer almakta. Eski adı Yalı Caddesi olan Cengiz Koçal caddesinin hareketliliği de dikkat çekmekte.
Yıllar öncesine ait bu fotoğrafı ise o yıllarda Karamürsel ABD üssünde görev yapan Richard Frazier'e aittir. Yıllar öncesine ait bu fotoğrafta, bir zamanların düşler kasab.ası olan Yalova’nın Caddelerinin tertemiz olduğu, kadınlarında özgür bir şekilde caddelerde dolaştığı görülmekte. Diğer bir ayrıntı ise Yalova meydanında el arabasından, traktöre ve dolmuş'a kadar tüm araçların fotoğraf karesine girmiş olmasıdır.
Çiftçi Otel’de bu fotoğraf karesine girerken sağ tarafta bulunan ve günümüzde fastfood zincir market işletmesi olan bina ise o yıllarda Yalova Adliye binasıydı. Her türlü motorlu taşıtın görüldüğü Cumhuriyet meydanında dikkat çeken bir başka ayrıntı ise 1950 ve 60 model araçların ve taksilerin sayısının fazla oluşu, bu kareye yansımış durumda.





Benzer Haberler
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU
1979 YILI YALOVA ESNAF SPOR KADROSU
1973 YILINDA YALOVA ACARSPOR KADROSU
1976 YILI COŞKUNSPOR KAYMAKAMLIK KUPASI
1958 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1974 YILI ÇINARCIK İLÇESİ KARTPOSTALİ
1950 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1984 YILINDA ESENKÖY SAHİLİNE GENEL BAKIŞ