1960 YILINDA YALOVA'NIN BAHÇELİ EVLERİ
1960'lı yıllar ve 1970'liu yıllarda Yalova'nın bahçeli evleri işte böyleydi. Yalova Dere mahallesi ve Bahçelievler Mahallesinde bulunan bundan 60 yıl öncesine ait iki ayrı Yalova evi fotoğrafı görüyorsunuz,
O dönemlerde Yalova'da bahçeli evlerimiz vardı ama tuvaletlerimiz evin dışında bahçelerde bulunurdu.
Sonrasında ise, ABD li askerlerin o dönemler içinde WC olan evleri tercih etmesi ile birlikte, Yalova’da evler daha modern inşaa edilmeye başlanmış ve evyerin içine tuvaletler yapılmaya başlanmıştı.
Nitekim bende Yalova'da 1960 yılında Yalova dere mahallesinde tuvaleti dışarıda olan bir evde doğup, 1967 yılına kadar da doğduğum bu evde oturmuştum.
O dönemler İlk kez tuvaleti içinde olan bir ev gördüğümde o günün koşullarında bende çok yadırgamıştım.
O yıllarda bahçeli evler Yalova'nın bir çok bölgesinde bulunurdu. Yalova'dan ayrıldığınız zaman evinizin anahtarını komşunuza teslim ederdiniz.
Kapınız açık olmuş olsa dahi hiç kimse evinize girmeye cesaret edemezdi. Yalova o Yıllarda küçük bir kasabaydı ama insanları çok büyüktü.
Benzer Haberler
1975 YILI YALOVA BADGODESBERG PLAJI
1961 YILI HÜKÜMET KONAĞI VE MEYDANIMIZ
1960 YILINDA YALOVA ELMALIK KÖYÜ
1980 YILI ÇINARCIK SAHİL YOLU CADDESİ
1949 YILI İSTANBUL VALİSİ GÖKAY YALOVA'DA
1914 YILINDA TERMAL MİDE SUYU ÇEŞMESİ
1975 YILI YALOVA'NIN MİLLİ BİSİKLETÇİLERİ
1970 YILI YALOVA VE ÇINARCIK KARTPOSTALI