1960 YILINDA YALOVA PAZARINDA ÇÖMLEKÇİLER
1960 yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Pazaryeri ve burada kurulan seyyar lunaparklarda oynayan çocukları görüyorsunuz.
1960 yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Pazaryeri ve burada kurulan seyyar lunaparklarda oynayan çocukları görüyorsunuz.
Bundan 60 yıl öncesinde Yalova'da yaşayanların uğrak yerlerinden biri Cumartesi Köylü Pazarı ve burada kurulan seyyar lunaparklar olurdu.
Küçükken mutlaka herkesin gittiği, günümüzde pek rağbet görmese de eskiden eğlencenin tam merkezi olan lunaparkları, bir kere giden bir daha unutamaz.
İşte çocukken gidilen ve her şeyiyle unutulmaz eğlenceli olan seyyar lunaparklar:, her gün değişik mahallelerde kurulurdu. Ancak Cumartesi günleri ise mutlak pazaryerinde olurlardı.
Ahşap salıncakların, tahterevallilerin olduğu seyyar lunaparkta toplanan bayram harçlıkları da burada bitirilir, akşama mutlu mesut evlere dönülürdü.



Benzer Haberler
2007 YILI YALOVA'NIN İKİ ÇINARI BİRLİKTE
1980 YILINDA ÇINARCIK SAHİL CADDESİ
2005 YILI YALOVA KÖYLERİNDEE HIDRELLEZ
1982 YILI YALOVA KAYMAKAMI ORHAN AYKAN
1971 YILI YALOVA ZAFER SİTESİ ARKASI
1934 YILI İRAN ŞAHI PEHLEVİ YALOVA'DA
1963 YILINDA YALOVA 23 NİSAN KUTLAMASI
1961 YILI SUBAŞI'NDA 23 NİSAN KUTLAMASI