1962 YILI ÇİFTLİKKÖY BAŞKENT SİTESİ SAHİLİ
1962 Yılında ABD Karamürsel üssünde görev yapan Subayların göründüğü bu fotoğraf karesinde Çiftlikköy sahili Kara Kilise önü şimdiki Başkent 1 Sitesi sahili görülüyor
Çiftlikköy kara Kilisenin bulunduğu yer ve bu bölge Çiftlikköy, eski Roma İmparatoru Büyük Constantinus’in annesi Helena’nın doğduğu ve adını verdiği Helenopolis Şehri’nin bulunduğu yer olduğundan tarih açısından aslında önemli bir yer.
55 Yıl önce çekilen bu fotoğrafta Çiftlikköy sahilinde o yıllarda yapılaşmanın olmadığı arka planda ise kara kilisenin bulunduğu vurgulanmakta ve Burasının antik bir kent olduğu dillendirilmekte.
Sahil yolunda tek bir yapının dahi olmadığı, bölgenin ise o yıllarda tarla olduğu görülmekte. Çiftlikköy,eski Roma İmparatoru Büyük Constantinus’in annesi Helena’nın doğduğu ve adını verdiği Helenopolis Şehri’nin bulunduğu bir yerdir.
Fotoğrafın arka planında görülen Karakilise kalıntıları, aynı zamanda Helenopolis kalıntılarıdır. Çiftlikköy adı, 1932 yılında, Atatürk tarafından verilmiştir. Eski adı Kadı Çiftliği böylece kaldırılmıştır.



Benzer Haberler
1974 YILI ÇINARCIK İLÇESİ KARTPOSTALİ
1950 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1984 YILINDA ESENKÖY SAHİLİNE GENEL BAKIŞ
1960 YILINDA YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
2002 YILI SİYASET SOKAĞINDA SİYASETÇİLER
1970 YILI ELMALIK KÖYÜNDE TOPLU SÜNNET
1982 YILI BALIKÇILAR LOKALİNDEN İSKELE
1961 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİNİN SESSİZLİĞİ