1963 YILINDA YALOVA TERMAL KAPLICALARI
1963 Yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Termal Kaplıcalarını görüyorsunuz. Drt ayrı parçadan oluşan Termal kartpostalında 1984 yılında yıkılan termal Otelinin salonu, çiçek bahçeleri görülüyor
1963 Yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Termal Kaplıcalarını görüyorsunuz. Drt ayrı parçadan oluşan Termal kartpostalında 1984 yılında yıkılan termal Otelinin salonu, çiçek bahçeleri görülüyor.
Atatürk büstünün de görüldüğü bu karede, Termal Kaplıcalarıyla özdeşleşen ortancaların güzelliği de bu kareye yansımış durumda.Termal kaplıcalarını bir çiçek bahçesi yapan ise Pandeli Ustadır.. Termal Kaplıcalarında 40 yıl süre ile Bahçıvanlık yapan Pandelli Usta 1969 yılında yaşamını kaybetti.
Pandelli usta, Cumhuriyet öncesinde Vahdeddin döneminde sarayda bahçıvanlık yapan babasının yanında yetişmişti. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte, Pandelli Roketas, Atatürk tarafından beğenilip, Termal'de görevlendirilmişti. Pandelli, 1929-1969 yılları arasında 40 yıl boyunca, Termal'in park ve bahçeleriyle uğraşmıştı.



Benzer Haberler
1971 YILI GAZİ PAŞA CADDESİ VE YALOVA SAHİLİ
1955 YILI TAŞKÖPRÜ CAMİİ AÇILIŞ TÖRENİ
1980 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİ VE İSKELESİ
1971 YILI GAZİPAŞA CADDESİ PTT BİNASI
1968 YILI YALOVA İSKELESİNDE VAPURLAR
1981 YILI YALOVALI FUTBOLCULAR ASKERLİKTE
1964 YILINDA DENİZDEN YALOVA'YA BAKIŞ
1932 YILINDA ATATÜRK YÜRÜYEN KÖŞK'DE