1964 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1964 yılında çekilmiş bu fotoğrafta, ulu çınarlar altında Yalova Gazipaşa Caddesi görülüyor. Her ne kadar sokak ve caddelerimiz toprak zeminden oluşsa da o dönemlerde yaşayan insanlarımızın yürekleri tertemizdi.
1964 yılında çekilmiş bu fotoğrafta, ulu çınarlar altında Yalova Gazipaşa Caddesi görülüyor. Her ne kadar sokak ve caddelerimiz toprak zeminden oluşsa da o dönemlerde yaşayan insanlarımızın yürekleri tertemizdi.
Bu fotoğırafı o dönemlerde ABD Karamürsel üssünde görevli olan ve Yalova'da yaşayan Randy S Mitchell'in çektiği bu karenin sol tarafında ünlü Bekir'in gazinosu görülmekte.
Ahşap Masa ve sandalyelerin bulunduğu ve kır bahçesi olarak da kullanılan Bekir’in Gazinosunun hemen önündeki altın sarısı kumsalı da o yıllarda Türkiye’nin en temiz kumsallarından biri olarak görülürdü. Yalovalıların vazgeçilmez mekanlarından biri olan burası, sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar bu gazinoların önünde bulunan pilajlarda denize girer, güneşlenirdi.
O dönemler Yalova’nın tek lüksü, burada bulunan balıkçı kayıklarının saatlik olarak kiraya verilip, tertemiz Yalova denizine açılmak ve mavi sularında yüzmek olmuştur.Akşamları ise burada Yalovalılar buz gibi biralarını, sıcak çaylarını içer, Türkiye’nin en önemli Türk Halk ve Sanat müziği söyleyen sanatçılarını dinlerdi.



Benzer Haberler
1965 YILI SONBAHARINDA GAZİPAŞA CADDESİ
1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
1986 YILI YALOVA BAHÇELİ GENÇLİK KADROSU
1977 YILI YALOVA ANADOLU GENÇLİK SPOR
1980'LER YALOVA DOĞAN SPOR KADROSU
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU
1979 YILI YALOVA ESNAF SPOR KADROSU
1973 YILINDA YALOVA ACARSPOR KADROSU