1968 YILINDA YALOVA CUMHURİYET CADDESİ

Fotoğrafta gördüğünüz yer, Cumhuriyet Caddesinin, Karamürsel Caddesinin ve Eski Bursa Caddesinin başlangıc noktasıdır. Bu fotoğraftan da görüleceği gibi buradan Yalova iskelesi açık bir şekide görülebiliyor.

Günümüzde, Atatürk ilköğretim okulunun binasının dışında neredeyse tüm binaların yıkılmış ve yerlerine çok katlı binalar yapılmıştır.  Günümüzde Bankaların olduğu yerlerin o dönemler boş arsa olduğu göze çarpıyor.

Fotoğrafta görülen  Atatürk İlköğretim okulunun demir parmaklarından da burasının neresi olduğuna dair bir fikir yürütebilirsiniz.

Atatürk ilkokulun bahçesi o dönemler yalova’nın en hızlı mahalle takımı olan Ortak Spor'un aynı zamanda antreman ve oyun sahası olarak kullanılıyordu. En heyecanlı maçlar o yıllarda Atatürk ilkokulunun bahçesinde gerçekleşirdi.

Cumhuriyet Caddesinin 1968 yılını gösteren bu fotoğrafta da görüleceği gibi caddelerde tek bir araç gözükmediği gibi tek bir çöpünde olmadığı dikkat çekiyor.

Küçük bir kasaba olmasına karşın o dönemlerde, Yalova caddelerine yola izmarit atmak, tükürmek, çöp atmak büyük bir ayıp olarak görülüyordu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!