1970 YILI YALOVA VE ÇINARCIK KARTPOSTALI
1970’li yılların Yalova ve Çınarcık ilçesını gösteren dört ayrı kareden oluşan bu kartpostalda bir döneme damgasını vurmuş Yalova ve Çınarcık ilçesinin doğal güzelliğini görüyorsunuz.
1970’li yılların Yalova ve Çınarcık ilçesını gösteren dört ayrı kareden oluşan bu kartpostalda bir döneme damgasını vurmuş Yalova ve Çınarcık ilçesinin doğal güzelliğini görüyorsunuz.
Üst iki karede Yalova iskelesinin de yer aldığı dönemin Yalova Cumhuriyet meydanı ve Badgodesberg parkı balıkçılar barınağı görülmekte. İskele meydanı ve Cumhuriyet Meydanı ve Yalova iskelesinde insan yoğunluğu dikkati çekmekte. Günün 24 saati sürekli hareketli olan ve arabalı vapurların 24 saat çalıştığı meydan daki bufü ve işletmelerde sürekli açık kalırdı. Meydandaki otobüsler ise vapurlardan inen yolcuları bursa'ya götürmeye hazırlanıyor.
Balıkçılar barınağının bulunduğu Bad Goddesberg plajı, tüm Yalovalıların büyük ilgi gösterdiği kumsallarından biriydi. Özellikle Kartal’dan gelen arabalı Yolcu vapurlarının konukları, hafta sonlarında hem temiz hava almak, hem de Yalova’nın tertemiz kumsallarından faydalanmak için günü birlik olarak Yalova'ya gelir, Akasya park ve Bad Godesberg plajında soluklanır, tertemiz denizine buradan girmeye özen gösterirdi.Dikkat çeken fotoğrafta ise her dört karede de denizin görüldüğü ve tertemiz olduğu dikkat çekiyor.
Çınarcık bölümünün yer aldığı aşağıdaki iki karede ise Çınarcık sahilinde gezen insanlar ve Çınarcık balıkçı motorları görülmekte.1970'li yıllarda Çınarcık, başta İstanbul ve Ankara'da oturan yazlıkçılar tarafından ilgi görmüş, daha sonra da ünü dalga dalga yayılmıştır. Bu yıllarda Marmaranın incisi ünvanını alan Çınarcık ilçemiz o yıllarda sakin temiz ve Mavi ile yeşil'in kucaklaştığı ender tatil kasabalarından biri olarak yer almıştır. Bir başka ayrıntı ise, o yıllarda Çınarcık sahilinde yol kenarlarında dev çınar ağaçların bulunuyor olmasıdır.
Benzer Haberler
1970 YILI YALOVA VE ÇINARCIK KARTPOSTALI
1960 YILINDA KORUKÖY'DE ÇİÇEK SERALARI
1984 YILINDA HALKA AÇIK ÇINARCIK SAHİLLERİ
1968 YILI YALOVA İLYASKÖY OTOBÜSÜ
1956 YILI YALOVA PAPATYA TOPLAMA HASADI
1960 YILINDA ÇİFTLİKKÖY DE OKUL İNŞAATI
1967 YILINDA YALOVA CUMHURİYET MEYDANI
1933 YILINDA YALOVA DONANMA GAZİNOSU