1970 YILINDA ÇINARCIK SAHİLLERİNDE BALIKÇI SANDALLARI
1970 Yılında çekilen bu fotoğrafta Çınarcık ilçesi ve sahilini görüyorsunuz.
Bundan 47 yıl önce çekilen bu fotoğraf karesinde Çınarcık sahili ve denizinin yeşil bir kuşatma altında olduğu dikkat çekiyor.
Çınarcık ilçesinin yazlıkçı bir kasaba olarak yeni tanınmaya başladığı yıllardan kalan bu fotoğrafta, sahil yolunun Çınarcık tepelerinin çınar ve zeytin ağaçlarıyla kaplı olduğunu görüyoruz.
Mavi ve Yeşil'in birbiriyle kucaklaştığı o dönemin Çınarcık ilçesindeki en önemli ve dikkat çeken ayrıntı ise, o yıllarda çok katlı yapılaşmanın henüz yeni yapılmaya başlandığı görülmekte.
Çınar ağaçların altında gölgede kalmak isteyenlerle, çınarcık sahilinde kızgın güneş altında güneşlenmeye çalışanlar işte bu yıllarda aynı sahili paylaşırlardı.
Bir başka ayrıntı ise, o yıllarda Çınarcık sahilinde yol kenarlarında dev çınar ağaçların bulunuyor olmasıdır.
47 yıl öncesini gösteren bu fotoğrafta o yıllarda Çınarcık sahilinde yol kenarlarında Çınar ağaçların altında denize girilmesidir. Deniz kenarında bulunanı balıkçı sandalları sabahın ilk ışıklarında balığa çıktıktan sonra gün ağarıncaya kadar da sahilde denize girenlere saatlik olarak kiralanmaya hazır şekilde bekletilmesi oluyor.



Benzer Haberler
1974 YILI ÇINARCIK İLÇESİ KARTPOSTALİ
1950 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1984 YILINDA ESENKÖY SAHİLİNE GENEL BAKIŞ
1960 YILINDA YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
2002 YILI SİYASET SOKAĞINDA SİYASETÇİLER
1970 YILI ELMALIK KÖYÜNDE TOPLU SÜNNET
1982 YILI BALIKÇILAR LOKALİNDEN İSKELE
1961 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİNİN SESSİZLİĞİ