1970 YILINDA ÇINARCIK SAHİLLERİNDE BALIKÇI SANDALLARI
1970 Yılında çekilen bu fotoğrafta Çınarcık ilçesi ve sahilini görüyorsunuz.
Bundan 47 yıl önce çekilen bu fotoğraf karesinde Çınarcık sahili ve denizinin yeşil bir kuşatma altında olduğu dikkat çekiyor.
Çınarcık ilçesinin yazlıkçı bir kasaba olarak yeni tanınmaya başladığı yıllardan kalan bu fotoğrafta, sahil yolunun Çınarcık tepelerinin çınar ve zeytin ağaçlarıyla kaplı olduğunu görüyoruz.
Mavi ve Yeşil'in birbiriyle kucaklaştığı o dönemin Çınarcık ilçesindeki en önemli ve dikkat çeken ayrıntı ise, o yıllarda çok katlı yapılaşmanın henüz yeni yapılmaya başlandığı görülmekte.
Çınar ağaçların altında gölgede kalmak isteyenlerle, çınarcık sahilinde kızgın güneş altında güneşlenmeye çalışanlar işte bu yıllarda aynı sahili paylaşırlardı.
Bir başka ayrıntı ise, o yıllarda Çınarcık sahilinde yol kenarlarında dev çınar ağaçların bulunuyor olmasıdır.
47 yıl öncesini gösteren bu fotoğrafta o yıllarda Çınarcık sahilinde yol kenarlarında Çınar ağaçların altında denize girilmesidir. Deniz kenarında bulunanı balıkçı sandalları sabahın ilk ışıklarında balığa çıktıktan sonra gün ağarıncaya kadar da sahilde denize girenlere saatlik olarak kiralanmaya hazır şekilde bekletilmesi oluyor.



Benzer Haberler
1970 YILI YALOVA KARAMÜRSEL CADDESİ
1980 YILI KARTPOSTALLARDA KALAN YALOVA
1973 YILI TOKMAK KÖYÜ 29 EKİM KUTLAMASI
1955 YILINDA AKKÖY KORUKÖY YOLU
1970 YILINDA YALOVA CUMARTESİ PAZARI
1972 YILI FATİH CADDESİNDEN KÖPRÜLERİMİZ
1938 YILI YALOVA'NIN İLK KADIN ÖĞRETMENİ
1999 YILI VALİ ÖZGÖL TERMAL KAYMAKAMIYLA