1970 YILINDA YALOVA DEREAĞZI
1970 yılına ait ve Yalova'da ikamet edip Karamürsel ABD üssünde görevli Bill Sandifer'in çektiği bu fotoğraf karesinde Yalova Dereağzını görüyorsunuz.
1970 yılına ait ve Yalova'da ikamet edip Karamürsel ABD üssünde görevli Bill Sandifer'in çektiği bu fotoğraf karesinde Yalova Dereağzını görüyorsunuz.
Yalova Dereağzından kalkan yük motorlarının İstanbul adalar ilçelerine Yalova köylülerinin sebze ve meyvalarını taşımak için beklerken görüyorsunuz.
O yıllarda Yalova köylüleri ürettikleri sebze ve meyveleri işte görülen bu motorlarla Adalar ve İstanbul’a taşıyorlardı. Yükü fazla olmayanlar ise Yalova iskelesinden kalkan 06.10 yolcu vapurlarına erkenden yerleştirerek Adalara gönderiyorlardı.
Ancak, Yalova köylülerinin neredeyse tamamı çitçilikle geçimini sağladığından dolayı, köylerde üretilen sebze ve meyveler günlük olarak Dereağzından kalkan yük motorlarına yüklenerek İstanbul ve Adalara gönderilirdi.
O yıllarda İstanbul'un sebze deposu olarak tanımlanan Yalova ürünleri, özellikle Adalar halkı tarafından büyük ilgi görürdü.
Her gün birkaç motorun dereağzından İstanbul ve Adalara kalktığı Dereağzı iskelesi aynı zamanda balıkçılarında toplandığı bir yerdi. Sıra dışı küçük Balıkçı meyhanelerin bulunduğu Dereağzı o yıllarda Yalova’nın farklı mekânlarından biri olarak tarihe geçmişti.
Benzer Haberler
1980 YILINDA ESENKÖY BELDESİ SAHİLİ
1971 YILI ÇİFTLİKKÖY DİNLENME TESİSLERİ
1960 YILINDA ARMUTLU KÜÇÜK BİR KÖYDÜ
1959 YILINDA YALOVA ESADİYE KÖYÜ
1933 YILI GACIK MUHTARI MELİHA MANÇO
1964 YILI RIHTIM CADDESİNDEN İSKELEMİZ
1951 YILI DEREKÖY İLK OKULU ÖĞRENCİLERİ
1991 YILI AHMEDİYE KÖYÜ FUTBOL TAKIMI