1970 YILINDA YALOVA RIHTIM CADDESİ
1970’li yıllara ait bu Fotoğraf karesinde Yalova’nın Yalı Caddesini görüyorsunuz.
1970’li yıllara ait bu Fotoğraf karesinde Yalova’nın Yalı Caddesini görüyorsunuz.
Yalova’nın şirin küçük bir tatil kasabası olduğu yıllardan kalan bu fotoğrafta en işlek caddelerimizden biri olan Yalı Caddesinde sadece birkaç aracın olduğu dikkat çekiyor.
Sağda görülen bina, aynı zamanda Arabacılar sokağının girişidir.
Hemen yanında Varol İşhanının bulunduğu yerde ise bir döneme tanıklık etmiş Yalova’nın bir zamanlar ünlü Tongur Palas otelini görüyorsunuz.
Bu tarihlerde henüz denizimiz doldurulmadan önce, şimdiki Valilik binasının tam karşısından denize girebilir, buradan balık avlayabilirdiniz.
yalova'nın girişi olan Yalı caddesinin o yıllarda da oldukça geniş ve gidiş geliş güzergahı olduğu görülmekte.
O yıllarda Atatürk'ün Yürüyen Köşkünün bulunduğu yerden başlayıp Tigem'deki Atatürk Müzesinin bulunduğu yere kadar tüm sahil şeridinde denize girebilir, Yalova Merkezdeki 5 Kilometrelik sahil kuşağında denize girebildiğiniz gibi sahil yürüyüş yollarında dilediğiniz gibi gezebilirdiniz.
Günümüzde ise Yalova Sahillerinin işgal edilmesinden dolayı bırakın denize girmeyi, yürüyüş yapmayı, balık tutmayı nefes bile alamazsınız.
Benzer Haberler
1980 YILINDA ESENKÖY BELDESİ SAHİLİ
1971 YILI ÇİFTLİKKÖY DİNLENME TESİSLERİ
1960 YILINDA ARMUTLU KÜÇÜK BİR KÖYDÜ
1959 YILINDA YALOVA ESADİYE KÖYÜ
1933 YILI GACIK MUHTARI MELİHA MANÇO
1964 YILI RIHTIM CADDESİNDEN İSKELEMİZ
1951 YILI DEREKÖY İLK OKULU ÖĞRENCİLERİ
1991 YILI AHMEDİYE KÖYÜ FUTBOL TAKIMI