1972 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SAHİLİ SEMA SİTESİ
1972 Yılında çekilen bu fotoğraf karesinde Çiftlikköy sahil bölgesini ve o yıllarda henüz faaliyete geçmiş ve 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz haline gelen Sema sitesini görüyorsunuz.
1972 Yılında çekilen bu fotoğraf karesinde Çiftlikköy sahil bölgesini ve o yıllarda henüz faaliyete geçmiş ve 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz haline gelen Sema sitesini görüyorsunuz.
Fotoğrafın alt kısmında gözükmeyen yol Yalova İzmit karayolu bulunmaktadır. Fotoğrafta Çiftlikköy sahil yoluna giden yolun hemen başındaki bina o yıllarda faaliyet gösteren Çiftlikköy tavuk çiftliği bulunmaktaydı. Bu yol Özdilek'in bulunduğu şimdiki Atatürk caddesidir.
Atatürk caddesinin sonunda fotoğrafın sağ tarafında bulunan ise o yıllarda yeni yapılan Sema sitesidir. Yalova'nın ilk sitelerinden biridir. 1971 yılında yapımı tamamlanmıştır. Denize Sıfır" konumunda 5 kat olarak inşa edilen Sema Sitesi, adını Müteahitin kızının adından almaktadır. 17 Ağustos 1999 depreminde tamamen enkaz haline gelen sitede yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmiştir.
Benzer Haberler
1980 YILINDA ESENKÖY BELDESİ SAHİLİ
1971 YILI ÇİFTLİKKÖY DİNLENME TESİSLERİ
1960 YILINDA ARMUTLU KÜÇÜK BİR KÖYDÜ
1959 YILINDA YALOVA ESADİYE KÖYÜ
1933 YILI GACIK MUHTARI MELİHA MANÇO
1964 YILI RIHTIM CADDESİNDEN İSKELEMİZ
1951 YILI DEREKÖY İLK OKULU ÖĞRENCİLERİ
1991 YILI AHMEDİYE KÖYÜ FUTBOL TAKIMI