1973 YILI TOKMAK KÖYÜ 29 EKİM KUTLAMASI
Altınova ilçesine bağlı Tokmak köylüleri 1973 yılında Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyet'in 50. yıl kutlarken görülüyor. Fotoğrafın en önünde bulunan ise Tokmak köylüsü Halil Çorbacı kortej geçidinde, tarlaya buğday ekimini semnbolize ederken görülüyor.
Altınova ilçesine bağlı Tokmak köylüleri 1973 yılında Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyet'in 50. yıl kutlarken görülüyor. Fotoğrafın en önünde bulunan ise Tokmak köylüsü Halil Çorbacı kortej geçidinde, tarlaya buğday ekimini semnbolize ederken görülüyor.
Tokmlak köyü, kurulduğundan beri aynı adı taşımaktadır. Köy Yalova iline 24, Altınova ilçesine 4 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi meyveciliğe dayalıdır. Köyün Kuruluşu ise; Bulgaristan’ın Rusçuk Kasabası Sinan köyünden 1929 yılında göç ederek Türkiye’ye gelen göçmenler tarafından yerleşerek kurulmaya başlanmıştır. Köyün ismi ise; çiftlik sahiplerinden Tokmak Baba lakabıyla anılan isimden geldiği öne sürülmekte.
Altınova ilçesinin en büyük köylerinden biri olan TÜİK 2025 verilerine göre nufusu 1081 kişi olan Tokmak Köyü, Tokmak Baba olarak anılan ve köyde bir türbesi bulunan Bektaşi Rıza Tokmak (1882–1948) yılları arasında yaşamıştır. Tokmak Köyü adını Tokmak Babadan almış ve 1929 Yılında kurulmuştur
1994 yılına kadar Karamürsel ilçesine bağlı Altınova beldesine bağlı olan Tokmak köyü, 1995 yılında Yalova'nın il olması ve Altınova beldesinin Yalova'nın ilçesi olarak bağlanmasının ardından Yalova il sınırları içinde kalmış oldu.
'



Benzer Haberler
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA
1955 YILINDA KILIÇ KÖYÜ MERKEZİ BÖYLEYDİ