1979 YILI TERMAL KAPLICALARINDA ÜÇ SÜTÜN
Yüzyıllarca ayakta kalan tarihi stellere biz Yalovalılar yakın tarihe kadar sahip çıkıp, koruyamadık.
Yalova Termal Kaplıcalarında bulunan ve 1980’li yıllara kadar ayakta kalan gördüğünüz bu steller bir döneme tanıklık etmişti.
Yüzyıllarca ayakta kalan tarihi stellere biz Yalovalılar yakın tarihe kadar sahip çıkıp, koruyamadık.
1980’li yıllara kadar ayakta kalan stellerin önce diğeri sonra da bir başkası yıkıldı. Şimdi geriye sadece bu stellerden kalıntı olarak molozlar kaldı.
Yalova’nın eski kuşağ, işte böylesi doyumsuz bir manzarayla baş başa kalırken, bugün ise bu stellerden sadece geriye moloz parçaları kaldı.
Oysa çocukluğumuzda, gençliğimizde ne adaklar adamıştık bu tarihi stellere, burada bulunan korku tünelinden korkmadan geçip, tarihe tanıklık etmiştik.
Şimdi geride sadece hatıralar ve moloz parçaları kaldı. Yalova’nın bir dönemine tanıklık etmiş bu stellere, geçmiş yıllarda küçük taş parçaları atar ve taş steliin en üstünde durduğu takdirde tuttuğumuz dileklerin gerçekleşmesini beklerdik.



Benzer Haberler
1967 YILINDA YALOVA 29 EKİM KUTLAMASI
1934 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİNDE ULU ÇINAR
1989 YILI TONAMİ ŞEHRİ DOSTLUK KAYASI
1955 YILINDA YALOVA MEYDANINA KUŞBAKIŞI
1980 YILINDA YALOVA POLİS KARAKOLU
1980 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SAHİL MAHALLESİ
1963 YILINDA YALOVA MİNÜBÜS DURAKLARI
1937 YILINDA AÇILAN KAPLICA TERMAL OTELİ