1980 12 EYLÜL SONRASI KENAN EVREN
12 Eylül diktatörü Kenan Evren Yalova'ya geldiğinde Yalova’nın mülki amiri dönemin Yalova Kaymakamı Rahim Yaldız, İstanbul Valisi Cahit Bayar ve dönemin Yalova Belediye Başkanı Cengiz Koçal ve Yalova Protokolü karşılamıştı.
12 Eylül darbesinin diktatörlerinden Kenan Evren, darbe sonrasında Yalova’ya geldiğinde beyaz elbiseler içersinde Yalova iskelesinde gördüğü kalabalığı” İşte Milli İrade” sözleriyle yorumluyordu. Çünkü, 12 Eylül Anayasasına tüm ülkede olduğiu gibi Yalova’da da %91 oranında destek almıştı. Bir koruma ordusuyla Yalova’ya geldiğinde o zamanlar genç bir gazeteciydim.
O gün Yalova İskelesinde öyle bir kuyruk vardı ki, inanılmazdı. Kendisini karşılamaya gelmeyenlerin ertesi günü “Karşı Darbe” ve "Bölücülükten" yargılanacağı ve içeri atılacağı söylentileri günler öncesinden dalga dalga Yalova sokaklarında yayılmıştı. Herkes suskun ve tepkisizdi. Zaten konuşanlar da gözaltına alınıyor yada hainlikle suçlanıyorlardı. Bir diğer söylenti de, Evren’i karşılama törenlerine katılmayanların ertesi akşam Selimiye kışlasında akşam yemeğine " Vatan Haini Sıfatıyla " misafir edileceğiydi..
12 Eylül diktatörü Kenan Evren Yalova'ya geldiğinde Yalova’nın mülki amiri dönemin Yalova Kaymakamı Rahim Yaldız, İstanbul Valisi Cahit Bayar ve dönemin Yalova Belediye Başkanı Cengiz Koçal ve Yalova Protokolü karşılamıştı. Protokolün tek sıra kuyruğu yüzlerce metreyi bulmuştu. Müdürler, burokratlar, Meclis üyeleri, Muhtarlar, Azalar, işadamları, Verem Savaş, Kanarya Sevenler, Yardım Sevenler, Avcılar Derneği, hatta apartman yöneticileri bile korkudan tir tir titreyerek bu kuyrukta yer almışlardı.
Ekranlarda suratını sürekli asık olarak gördüğümüz Evren, yine asık bir suratla Feribottan indiği Yalova İskelesinde dönemin Yalova Kaymakamı Rahim Yaldız, iskelede Evren’i görmesi ve kendisine yaklaşması üzerine öne çıkıp kendisini tanıtarak “Ben Yalova Kaymakamı” demesi üzerine Evren’i ilk kez güldüğünü görmüştüm. Evren işte o an” Haa Demek o Meşhur kişi Sensin haaa” deyip gülmüştü. Evren, Kaymakam’dan sonra el sıkmaya başlamıştı.
Foto ve Ayrıntılar için TIKLAYIN
Benzer Haberler
1960 YILINDA YALOVA ELMALIK KÖYÜ
1980 YILI ÇINARCIK SAHİL YOLU CADDESİ
1949 YILI İSTANBUL VALİSİ GÖKAY YALOVA'DA
1914 YILINDA TERMAL MİDE SUYU ÇEŞMESİ
1975 YILI YALOVA'NIN MİLLİ BİSİKLETÇİLERİ
1970 YILI YALOVA VE ÇINARCIK KARTPOSTALI
1960 YILINDA KORUKÖY'DE ÇİÇEK SERALARI
1984 YILINDA HALKA AÇIK ÇINARCIK SAHİLLERİ