1980’Lİ YILLARIN YALOVA BELEDİYE BANDOSU
1980’li yılların Yalova Belediye Bandosu bir gösteri öncesinde Yalova Stadyumunda bir arada görülüyor. Yalova Belediye Bandosu, Cumhuriyet döneminin en önemli bando takımlarından biridir.
Yalova Belediye Bandosu, Cumhuriyet döneminin en önemli bando takımlarından biridir.
1930 ‘lu yıllarda Atatürk’ün sık sık Yalova’ya gelmesi, Atatürk’ün davet ettiği misafir devlet Başkanlarının Yalova’da karşılanması için çevre illerden getirilen bando takımı yerine Atatürk’ün isteği doğrultusunda Yalova’da belediye bandosu kurulmuş ve Yalova belediye bandosu böylelikle Türkiye’nin 4. bandosu olmuştur.
1930’lu yıllarda Belediye bandosu kurulduktan sonra kadroları da zaman zaman değişime uğradı. 1960’lı yıllarda ise zirveye ulaşarak ülke çapında tanınan bir bando oldu.
1980’li yıllara kadar faaliyet gösteren Yalova Belediye bandosunun o dönem ki kadrolarını görüyorsunuz.
1980’de dağıtılan Yalova belediye bandosu 2005 yılında dönemin Yalova belediye Başkanı Barbaros binicioğlu tarafından yeniden kuruldu. Ancak, 2009 yılında ise faaliyetine son verildi.



Benzer Haberler
1970 YILI YALOVA KARAMÜRSEL CADDESİ
1980 YILI KARTPOSTALLARDA KALAN YALOVA
1973 YILI TOKMAK KÖYÜ 29 EKİM KUTLAMASI
1955 YILINDA AKKÖY KORUKÖY YOLU
1970 YILINDA YALOVA CUMARTESİ PAZARI
1972 YILI FATİH CADDESİNDEN KÖPRÜLERİMİZ
1938 YILI YALOVA'NIN İLK KADIN ÖĞRETMENİ
1999 YILI VALİ ÖZGÖL TERMAL KAYMAKAMIYLA