1980 YILINDA KORUKÖY SAHİLİ İŞTE BÖYLEYDİ
Masmavi deniziyle öne çıkan Koruköy’de yıllar önce çekilen bu fotoğrafta bulunan konutların o yıllarda genellikle bahçeli evler olduğu görülmekte. Yalova'nın örnek yerleşim beldelerinden biri olan Koru Beldesi, Çiçekçilik ve Turizm ile ön planda olan bir yerleşim yeridir.
Masmavi deniziyle öne çıkan Koruköy’de 1980'li yıllarda çekilen bu fotoğrafta bulunan konutların o yıllarda genellikle bahçeli evler olduğu görülmekte. Yalova'nın örnek yerleşim beldelerinden biri olan Koru Beldesi, Çiçekçilik ve Turizm ile ön planda olan bir yerleşim yeridir.
Çiçek seralarının yoğun olarak bulunduğu ve Yalova'da çiçekçiliğin ilk başladığı yerleşim yerlerinden biri olan Koruköy 1994 Yılında belediye olmuş ve ilk belediye başkanı ise ANAP'tan Mustafa Tanrıkulu olurken, 1999 döneminden günümüze kadar CHP'li belediye Başkanları seçimleri kazanmıştır. 1999-2009 Recep Başkan, 1999 -2024 dönemlerinde ise halen Kamil Yaman Belediye başkanlık göreviniyürütmektedir.
Bizans İmparatorluğu döneminde kurulan köye Rumca güzel orman anlamına gelen Kuri adı verilmiştir. 1924 yılına kadar belde nüfusunun tamamını yerleşik Rum nüfusu oluşturmaktayken, 1924 yılında mevcut Rum nüfus ile Yunanistan'ın Selanik ili Drama ilçesinde yaşayan Türk nüfus arasında yapılan mübadele sonucunda belde nüfusunun tamamı Türklerden oluşmuştur. Beldenin adı, Türk nüfusunun yerleşmesi ile Koru adını almıştır.



Benzer Haberler
1979 YILI YALOVA ESNAF SPOR KADROSU
1973 YILINDA YALOVA ACARSPOR KADROSU
1976 YILI COŞKUNSPOR KAYMAKAMLIK KUPASI
1958 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1974 YILI ÇINARCIK İLÇESİ KARTPOSTALİ
1950 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1984 YILINDA ESENKÖY SAHİLİNE GENEL BAKIŞ
1960 YILINDA YALOVA CUMHURİYET CADDESİ