1980 YILINDA YALOVA POLİS KAROKOLU
1980 li yılların başında çekilmiş bu fotoğrafta Yalı caddesi üzerinde bulunan ve o dönemler de de Cumartesi Köylü Pazarının kurulduğu yerde olan Yalova Polis karakolunu görüyorsunuz.
Yalova'nın küçük ama düşler kasabası olduğu dönemlerde Yalova'da tek bir Polis karakolu bulunuyordu. O da fotoğrafın sol tarafında yer alan iki katlı binadır.
Şehir eşkiyalarının henüz cirit atmadığı, herkesin dostça ve kardeşçe yaşadığı Yalova'da o yıllarda basit sokak kavgalarının dışında herhangi bir suç işlenmediğinden dolayı polis karakoluna da pek ihtiyaç duyulmazdı.
Cumhur Işıklıyol arşivine ait bu fotoğrafta halen Manav olarak kullanılan Yalı caddesindeki bu yerlerin olduğu yerde Şimdiki Katlı otoparkın olduğu yerde Yalova Polis karakolu bulunuyordu.



Benzer Haberler
2007 YILI YALOVA'NIN İKİ ÇINARI BİRLİKTE
1980 YILINDA ÇINARCIK SAHİL CADDESİ
2005 YILI YALOVA KÖYLERİNDEE HIDRELLEZ
1982 YILI YALOVA KAYMAKAMI ORHAN AYKAN
1971 YILI YALOVA ZAFER SİTESİ ARKASI
1934 YILI İRAN ŞAHI PEHLEVİ YALOVA'DA
1963 YILINDA YALOVA 23 NİSAN KUTLAMASI
1961 YILI SUBAŞI'NDA 23 NİSAN KUTLAMASI