1981 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1981 Yılında Yalova Halk Eğitim Merkezinin merdivenlerinden çekilmiş bu fotoğrafta dönemin Gazipaşa Caddesini ve Cumhuriyet Meydanını görüyorsunuz.
1981 Yılında Yalova Halk Eğitim Merkezinin merdivenlerinden çekilmiş bu fotoğrafta dönemin Gazipaşa Caddesini ve Cumhuriyet Meydanını görüyorsunuz.
Şimdiki Cevdet Aydın parkının bulunduğu alanda o dönemde Yalova’nın Köylerine ve Termal Kaplıcalarına buradan minibüs kalkmaktaydı. Özellikle hafta sonları Termal Minibüsleri önünde uzun kuyruklar oluşmakta ve Termal’e gitmek isteyenler burada saatlerce minibüs beklemek zorunda kalırdı.
Fotoğrafta Gazipaşa caddesinin sağ tarafında bulunan binalar, günümüzde halan ayakta kalırken, sol tarafta bulunan tüm binaların yerine yeni ve çok katlı binalar yapıldı. Yalova o yıllarda küçük bir ilçe olmasına rağmen, iskeleden kalkan vapurların sayısının fazlalığı nedeniyle burada yaşam 24 saat sürmekteydi.
Marmara bölgesinin yaşam standartlarının üstünde yaşayan dönemin Yalova halkının refah durumu yol kenarlarında park etmiş araçlardan da anlaşılmakta. Yalova'nın ö dönemlerdeki bir başka özelliği de asayiş olaylarıının olmadığı ve hırsızlık olaylarına ise ender rastlanan bir bölge olmasıydı.



Benzer Haberler
1965 YILI SONBAHARINDA GAZİPAŞA CADDESİ
1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
1986 YILI YALOVA BAHÇELİ GENÇLİK KADROSU
1977 YILI YALOVA ANADOLU GENÇLİK SPOR
1980'LER YALOVA DOĞAN SPOR KADROSU
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU
1979 YILI YALOVA ESNAF SPOR KADROSU
1973 YILINDA YALOVA ACARSPOR KADROSU