1985 YILINDA ESENTEPE'DEN YALOVA

Mavi ve Yeşilin tonları, Yalova’da olduğu kadar birbirine hiç bu kadar yakışmamış, hiç bu kadar yakın olmamıştı. Yalova’nın henüz yozlaşmaya başlamadığı yakın tarihini gösteren bu fotoğraf, yaklaşık 35 yıl öncesine ait.

Esentepe’den çekilen bu fotoğraf karesinden Yalova merkezinden yükselen Çınar ağaçlarını da görebiliyoruz.

Yalova’da yaşayanların dostça, kardeşçe birbirlerini sarmaladığı, o yıllarda Maviyle, Yeşil’de bu fotoğrafta gördüğünüz gibi birbiriyle kucaklaşıyordu.

Yalova'da, şehir eşkıyaları ve çetelerinin organize bir şekilde sokaklarda cirit atmadığı bu yıllarda, her evin bahçesinde bir ağaç ve çiçek bahçesi göze çarpıyordu.

Fotoğrafa bakıldığında, Kent içersinde bulunan çınar ağaçların çokluğu ilk etapta göze çarpan görüntüler. Çok değil sadece yaklaşık 35 yıl öncesinin Yalova’sı burası.

Yakın tarihimizde çekilen bu fotoğraf aslında her şeyi bize açıkça anlatıyor. Yalova iskelesine yanaşmakta olan Paşabahçe vapurunun düdüğü, gürültü değil kente sanki ayrı bir huzur veriyor.

Zeytin ağaçları ve zeytin dalı adeta Yalova’nın insanlarının “ Barış “ içinde huzurla yaşadığını anlatıyor bizlere. O dönemler ne mahalle bekçilerine nede polis karakoluna pek fazla bir iş düşmüyordu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!