1985 YILINDA YALOVA DEREAĞZI BÖYLEYDİ
1985 yılına ait ve Dereağzı'nın son yıllarını gösteren bu fotoğrafta görüldüğü gibi, o dönemler dereağzında teknelerin yanısıra barakalarda bulunuyordu. Bazı barakalar ise akşamları meyhane vazifesini görüyordu.
1985 yılına ait ve Dereağzı'nın son yıllarını gösteren bu fotoğrafta görüldüğü gibi, o dönemler dereağzında teknelerin yanısıra barakalarda bulunuyordu. Bazı barakalar ise akşamları meyhane vazifesini görüyordu. Gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda 1985 yılında çektiğim yukarıdaki fotoğrafta yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi salaş barakalar ve burada sürekli çalışan balıkçılar ve yük taşıyan işçilerde bu barakalarda kalmaktaydı.
Dereağzının son yıllarını gösteren aşağıdaki fotoğrafta ise, Yalova Dereağzında kıyıya yanaşmış yük motorlarını görüyorsunuz. O yıllarda Yalova köylüleri ürettikleri sebze ve meyveleri işte görülen bu motorlarla Adalar ve İstanbul’a taşıyorlardı. Fotoğrafta da görüldüğü gibi balıkçı ve yük taşıyan motor ve kayıklar paketlenmiş sebze ve meyveleri taşımak için beklerken görülüyor. Her gün birkaç motorun dere ağzından İstanbul ve Adalara kalktığı Dereağzı iskelesi aynı zamanda balıkçılarında toplandığı bir yerdi. Sıra dışı küçük Balıkçı meyhanelerin bulunduğu Dereağzı o yıllarda Yalova’nın farklı mekânlarından biri olarak tarihe geçmişti.
Aşağıdaki fotoğraf ise 1971 yılına ait. Yalova'da ikamet edip Karamürsel ABD üssünde görevli Bill Sandifer'in çektiği bu fotoğraf karesinde Yalova Dereağzını görüyorsunuz. O yıllarda Yalova köylüleri ürettikleri sebze ve meyveleri işte görülen bu motorlarla Adalar ve İstanbul’a taşıyorlardı. Yükü fazla olmayanlar ise Yalova iskelesinden kalkan 06.10 yolcu vapurlarına erkenden yerleştirerek Adalara gönderiyorlardı. Her gün birkaç motorun dereağzından İstanbul ve Adalara kalktığı Dereağzı iskelesi aynı zamanda balıkçılarında toplandığı bir yerdi. Sıra dışı küçük Balıkçı meyhanelerin bulunduğu Dereağzı o yıllarda Yalova’nın farklı mekânlarından biri olarak tarihe geçmişti. 
FARUK KIRTAY BİR ZAMANLAR DEREAĞZI'NI YAZDI. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN




Benzer Haberler
1989 YILI TONAMİ ŞEHRİ DOSTLUK KAYASI
1955 YILINDA YALOVA MEYDANINA KUŞBAKIŞI
1980 YILINDA YALOVA POLİS KARAKOLU
1980 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SAHİL MAHALLESİ
1963 YILINDA YALOVA MİNÜBÜS DURAKLARI
1937 YILINDA AÇILAN KAPLICA TERMAL OTELİ
1957 YILINDA ÇINARCIK İÇİNDE KERPİÇ EVLER
1955 YILINDA YALOVA İSKELESİNDE YOLCULAR