1989 YILINDA ESENKÖY SAHİLİ
1989 Yılında çekilen bu fotoğraf karesinde Esenköy, küçük bir balıkçı köyü ve sayfiye yeri olarak henüz turizmle yeni tanıştığı yıllardı.
1989 Yılında çekilen bu fotoğraf karesinde Esenköy, küçük bir balıkçı köyü ve sayfiye yeri olarak henüz turizmle yeni tanıştığı yıllardı.
31 yıl öncesinde İstanbulluların sayfiye yeri olarak keşfettiği ve sonrasında turizmcilerin ilgi odağı olduğu Esenköy beldesinin çarpık kentleşmeyle henüz tanışmadığı yıllar
İşte bu yıllar, Esenköy beldesinin çok katlı yapılaşmanın başladığı yıllara denk gelir.
Çok katlı yapılaşmanın henüz ilk adımlarının atıldığı bir dönemden kalan bu fotoğraf karesinde, Esenköy'ün çevresinin yeşil alanlarla ormanlarla kaplı olduğu görülmekte.
Bir başka ayrıntı ise yaz sezonu olmasına rağmen o yılllarda çekilen bu fotoğrafta Esenköy Sahilini ve yerleşim alanının sakinliği görülmekte.e.
Bu fotoğrafta dikkat çeken en önemli ayrıntı Esenköy sahilinin Karayoluna bitişik nizam olduğu da görülmekte.



Benzer Haberler
1967 YILINDA YALOVA 29 EKİM KUTLAMASI
1934 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİNDE ULU ÇINAR
1989 YILI TONAMİ ŞEHRİ DOSTLUK KAYASI
1955 YILINDA YALOVA MEYDANINA KUŞBAKIŞI
1980 YILINDA YALOVA POLİS KARAKOLU
1980 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SAHİL MAHALLESİ
1963 YILINDA YALOVA MİNÜBÜS DURAKLARI
1937 YILINDA AÇILAN KAPLICA TERMAL OTELİ