5 ARALIK DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ KUTLANDI

5 Aralık Dünyada ve Ülkemizde ‘Dünya Gönüllüler Günü’ olarak kutlanıyor.  Yalova MAG_Der başkanı Sabri Karacam, yaptığı açıklamada 5 Aralık Dünyada ve Ülkemizde ‘Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı

Karaçam açıklamasında " Gönüllülük; bireylerin toplumsal sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeksizin bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynaklarını -kendi özgür iradeleriyle- bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanmaları olarak tanımlanabilir. Sözlük anlamı ile gönüllülük; ağır bir işte kendi rızasıyla çalışmaktır. Toplumumuzda ise sivil toplum kuruluşlarında çalışanlar gönüllü olarak algılanmaktadır. Zira gönüllü olarak çalışma esası sivil toplum kuruluşlarının var oluşunun temel unsurlarındandır. Gönüllülerle çalışmak, kurumun paydaş ağının ve faaliyet alanının genişlemesi, yeni bağlantılar kurulması, kadrosundaki personelin becerilerinin genişletilebilmesi gibi faydalar sağlamaktadır." diyerek şöşye konuştu


"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘5 Aralık’ tarihinin her yıl dünya gönüllüler günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985 yılından bu yana Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, dünya gönüllüler günü olarak kutlanıyor.

Dünya Gönüllüler Günü; gönüllülük kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve dünya çapında platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Bu amaçla, Dünya Gönüllüler Günü’nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor.Gönüllülük hayatı daha çok sevmektir. Çözümü başkasından beklemek değil, bireysel gücünü çözüm bulmak için kullanmaktır. Gönüllülük mutluluktur, bilinçtir, sorumluluktur, huzurdur. Gönüllülük başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Gönüllülük güveni, dürüstlüğü, paylaşmayı öğretebilmektir.

Gönüllü, içinde bulunduğu toplulukta herhangi bir karşılık ya da çıkar beklemeksizin bir iş yapar. Gönüllü kişilerin en basit tanımı, yaptıkları işler için hiçbir ücret veya kazanç talep etmemektir.Bizler Yalova da 400 kişi mücadele veren bir ekibiz. Ne aş nede iş istiyoruz. Olabilecek tüm afetlerde tek hesabımız zor durumlarda olan insanlarımıza nasıl yardım yapabiliriz!Şartlar ne olursa olsun elimizde ki imkânları kullanarak seve seve yaparız, kimseye zorluk çıkarmayız bunun için kar, çamur, arazi demeyiz koşarız. Çünkü bizler kamu için çalışan bir derneğiz. Zor günlerde birçok operasyona katıldık.

10 yıl önce İsviçre Büyükelçisi Konteynır devir teslim töreni için Yalova ya gelmişti o dönemin Valisi ve diğer görevlilerin bulunduğu bir ortamda Büyükelçiye çalışmalarımız konusunda bilgiler veriyorduk Büyükelçi döndü Valimize şunları söyledi Sayın Valim Bu gönüllüler bizden üç adım önde gelir demişti. Hoş bir duyguydu üç adım önde olmayalım ama bize önem verilsin değer verilsin isteriz.Gönüllü kişi içinden gelerek bir konuda çalışma yapabilir. Bu çevre doğa olur, İtfaiye olur. Biz afet konusunda Devletin bu konudaki görev yapan birimlerine hep gönülden destek verdik. Görevden kaçmadık. Geldiğimiz noktada benim gönüllüm olacaksın diye artık baskı görmeye başladık. Oysa Gönüllü kendi özgür iradesiyle çalışma yapar. Tabi iki Devletimizin koyduğu bu kurallara uyarak. Umarım Yetkililer bu keyfi uygulamaya son veririler."

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!