AK PARTİ  İL KONGRESİNDEN GÜÇLÜ ÇIKTI

AK Parti Yalova İl Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi, 90. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede, mevcut il başkanı Umut Güçlü ile önceki dönem Termal Belediye Başkanı olan İsmail Atik başkanlık için yarıştı Geç saatlerde tamamlanan oylama sonucunda Umut Güçlü 328 oy ile AK Parti’nin yeni dönem il başkanı olurken, İsmail Atik ise 228 oyda kaldı.

AK Parti İl Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’ni, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın katılımıyla gerçekleştirdi. 90. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongrede mevcut başkan Umut Güçlü beyaz liste, önceki dönem Termal Belediye Başkanı olan il başkan adayı İsmail Atik sarı liste olarak yarıştı. Yapılan seçimde AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü 328 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü yaptı. Güçlü konuşmasında, “Bugün AK Parti’mizin Türkiye genelinde bütün kongreleri bitiyor. Yalova, Türkiye’de bir örnek temsil edecek şekilde çok kıymetli bir yol olan demokrasinin en güzel kuralını işletiyor. Bizle beraber aday olan Sayın İsmail Atik ağabeyimi tebrik ediyorum. O’nun yönetimini de tebrik ediyorum. Çünkü yönetimindeki birçok ağabeyimizle ve kendisiyle uzun süre çalıştık, mesai harcadık. Ben buradaki hazirunun herhangi bir taşkınlığa asla müsaade etmeyeceğini biliyorum. Çünkü biz bugün düğün yaşıyoruz. Bu düğün sonunda çıkacak olan da Allah’ın dediği gibi hayırlı olacak inşallah. Ben il başkanımız kim olursa olsun, önümü ilikleyip arkasından bu dava için koşacağıma yemin ediyorum, söz veriyorum” dedi.

Bir selamlama konuşması yapan İsmail Atik, şunları söyledi: “Şanlı seçim zaferleriyle başarıdan başarıya koşan AK Parti’miz için Altınova’dan Armutlu’ya sizlerle birlikte yapacağımız çalışmalar ve hizmetlerle birlikte şehrimizi gelecek nesillere ve güzel yarınlara hazırlayacağız. Gerçekleşecek olan genel seçimlerde Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için, Yalova’mızda üç milletvekilinin üçünü kazanmak için yola çıktık. Genel seçimlerde emaneten devredilen belediyelerimizi gerçekleşecek olan ilk mahalli idareler seçimlerinde tekrar AK Parti belediyeciliği hizmetleriyle buluşturacağız. Ey CHP yönetimi ve belediye başkanları; bizim Yalova’da rakibimiz şu an CHP ve CHP’li belediyeler. Bugüne kadar haksız yere işten çıkarılan ve sahip çıkılmayan AK Partili kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz. Sıcak koltuklarında bu CHP’liler eskisi gibi oturamayacaklar. Emanet ettiğimiz koltukları hep beraber geri alacağız. Ben ve ekibim, göreve geldikten sonra, gelmeyenlere biz gideceğiz. Aramayanı biz arayacağız. Küsenin kapısını biz gidip çalacağız. Sürekli sahada olacağız. Parti tabanımız ile gönül bağımızı hiç koparmayacağız. İlk günkü aşkla, 2002 ruhuyla başarıdan başarıya koşacağız. Durmadan, yorulmadan çalışacak, teşkilatlarımızla birlikte daima ayakta tutacağız.”

AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, “Bizim siyasetimiz ayrıştıran değil, birleştiren, ötekileştiren değil, kucaklayan bir siyasettir. Bugün burada bu birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirmek, Yalova’mız için, ülkemiz için hep birlikte yeni bir başlangıç yapmak için toplandık. Unutmayalım ki, bizler bir oldukça, güçlü oldukça Türkiye daha güçlü olacaktır. Yalova bizler için sadece bir şehir değil, aynı zamanda dayanışmanın, kardeşliğin ve hizmetin simgesidir. Yalova teşkilatımız her zaman olduğu gibi bu şehrin geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir, hep birlikte büyük başarılara imza atacağız. Demokrasi ve kardeşlik içerisinde geçen bu kongremizde seçilecek il başkanımızı şimdiden tebrik ediyor, kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Hep birlikte omuz omuza Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha güçlü bir Türkiye için yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Bizim siyasetimizin esas gayesi millete hizmet etmek, aziz milletimize eserler kazandırmaktır. Bu hareket asla ve asla aramızdan birileri bazı görevlere gelsin diye kurulmuş bir siyasi birliktelik değildir. Biz en ufak bir yerleşim birimindeki toplantımıza bile tüm insanlık için hayırlar getirsin diye yola çıkarız. Temsil ettiğimiz davamız, fikirlerimiz ve heyecanımızla, umutla, icraatlarımızla ve sizlerin anlamını bulan değerli fikirleriyle, gönlüyle, enerjisiyle davamızı, partimizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Ve inanıyorum ki AK Parti’miz ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin geleceğe daha büyük bir umutla, daha büyük bir kararlılıkla devam etmesi için her zaman olduğu gibi en güçlü desteği ortaya koyacaktır. İnşallah bugün alacağımız kararlarla birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendirerek yolumuza daha da kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti delegeleri, kurulan sandıklarda oylarını kullandılar. Yapılan oylama sonucunda 328 oy alan Umut Güçlü ve ekibi yönetime seçildi.

AK Parti Yalova İl Başkanı seçilen Umut Güçlü’nün yönetim listesi şu şekilde oluştu:

Yaşar Demirel

Cevahittin Yeşiltaş

Nusret Karaalioğlu Abdullah Çam

Adem Saruhan

Ahmet Demirtaş

Bilal Kalsın

Dilek İntepe

Enes Aydın

Esra Dilemek Bozkurt

Eyüp Pirinç

Fatih Yılmaz

Figen Abbasioğlu

Handan Saygın

İbrahim Cemal Çelik

İlhami Başkan

İsmail Çınar

İsmail Kaya

Köksal Karahasan

Leyla Bikem Sosa

Mehmet Kocaağa

Mehmet Aksu

Mehtap Hiçyılmaz

Muammer Dönmez

Muhammet Sobacı

Mustafa Cevdet Fitöz

Nazif Kutalp Koyunoğlu

Nevzat Aydın

Onur Karasu

Resül Ayyıldız

Safa Serhat Özer

Selcen Hiçdurmaz

Selim Sanır

Serhat Topçular

Şenay Alış

Şenol Ulutürk

Tuncay Döşlü

Yeşim Bahçekapılı Temel

Zinnet Dinçe

İşte Güçlü ve Atik'in Tam Listeleri

 
 
 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!