ALTINOVA'DA MİLLİ EĞİTİM HAFTASI

Altınova’da, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası Vakıfbank İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Eğitim ve öğretimin bir milli güvenlik meselesi olduğunu söyleyen Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, “Altınova’daki eğitim altyapısı planlı bir şekilde devam ediyor” dedi. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da ilçeye yeni okulların yapım müjdesini verdi.

“PLANLI ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Eğitimin milli bir mesele olduğunu söyleyen Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, “Eğitim; bir milli, milli güvenlik meselesidir. Altınova’daki eğitim altyapısı planlı bir şekilde devam ediyor. İlçenin bir ilkokula daha ihtiyacı var. Bu inşallah olacak. Böylece mevcut ilkokul da rahatlamış olacak. Değerli Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibi, müdürlerimiz ile öğretenlerimiz Altınova’da her anlamda elinden geleni yapıyor.

“EN ÖNEMLİ KONU TEKLİ ÖĞRENİMDİR”

Çoğu yerde ikili eğitim var, burada yok. Salgın koşullarında eğitimde en önemli konu tekli öğrenimdir. Bunu Altınova’da sağlıyoruz. Öğretmenlerimi tercih edilen kaliteli eğitimciler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu işin temeli öğretmenlerimiz. Amacımız Atatürk’ün söylediği gibi, ‘Muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak’. Nasıl olacak? Çalışarak, okuyarak. Eğitim camiamızın ve velilerimizin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılını sağlıklı bir şekilde geçirmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.

“ÖZLEDİK”

Yüz yüze başlayan Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Sokaklar cıvıl cıvıl oldu. Öğrencilerimiz okullarını, öğretmenlerini arkadaşlarını özlediler. Biz de onları özledik. Ancak hepimize düzen görevler var. Dikkat edeceğiz. Maskelerimiz takacağız. Kurallara uyacağız. Hasta olmamaya çalışacağız. Onlar için tüm imkânlarımızı seferber ettik. İlçemizde Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi inşaatlarına başlıyoruz. Anadolu Lisesinin mevcut yerini geçici olarak yeni bir ilkokul yapabiliriz” İfadelerini kullandı.

26 OKULDA 405 EĞİTİM KADROSU

Altınova’da 5 bin 311 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını dile getiren Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü zeki Sitar, “2’si özel olmak üzere 6 anaokulu, 8 ilkokul, 9 ortaokul ve 3 lise olmak üzere toplam 26 okulda 405 eğitim kadrosuyla yeni eğitim ve öğretime girmiş bulunmaktayız.

“HEDEF, KESİNTİSİZ YÜZ YÜZE EĞİTİM”

Okullarımızda salgına yönelik gerekli tüm tedbirler alınmış durumdadır. Okullarımıza maske ve temizlik malzemelerimizi dağıttık. Bizim tek hedefimiz kesintisiz yüz yüze eğitim ve öğretime devam etmektir. Bunun için gerekli çalışmaları yapmaktayız” diye konuştu.

‘HOŞ GELDİNİZ’ ÇİÇEĞİ

Törende Vakıfbank İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, 1. Sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldiniz’ çiçeği verdiler. Eğitim öğretim yılının başlama töreninin ardından ilçe protokolü, öğrencilerle bir araya geldi. Özellikle bu ilk kez ders başı yapan öğrencilerin heyecanına ortak olan protokol üyeleri, miniklerle sohbet ettiler.

GENİŞ KATILIM

Altınova Vakıfbank İlkokulu’nda düzenlenen törene; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkan Vekili Zeki Gürsu, İl Genel Meclis üyesi Mustafa Tunalı, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, Altınova İlçe Emniyet Amiri Yavuz Kartav, daire amirleri ve veliler katıldı

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!