ALTINOVA’DAN MARKA KENT ADINA ESTETİK ADIMTÜRKÇE VE ‘ALTIN SÖZLÜK’ ÖZEL TABELA

Altınova Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin belediyeler İçin “İlan ve Reklam Materyallerinin Kent Estetiğini Geliştirecek Şekilde Düzenlenmesi ve Tabelalarda Türkçe'nin Güzel Kullanımı” Yarışması’na katıldı.

Doğal ve tarihi değerleri ile dikkat çeken Yalova Altınova Belediyesi, ilçenin özellikle turizme yönelik marka kimliğine büyük katkı koyacak özel bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Estetik, tek tip ve üzerinde ‘Altın Sözlük’ barındıran özel tabela projesi hayata geçtiğinde adından çokça söz ettirecek Altınova’ya özgün bir çalışma olacak.

ÖZEL VE ÖRNEK BİR PROJE

Görüntü kirliğine son vermek, ana arterlerin estetik görünüme kavuşması ve daha da önemlisi yabancı isimler yerine Türkçe’nin etkili şekilde kullanılması için harekete geçen Altınova Belediyesi, çok özel ve örnek bir proje hazırladı.

Altınova Belediyesi, bir yandan kenti fiziksel olarak yenilerken aynı zamanda yoğun kullanılan caddelerde görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla çalışmalarına başladı.

Özellikle ana arter ve caddelere cephesi bulunan tüm işyerlerinin görsel kirliliğe neden olan tabelalarının sağlıklaştırılması hedefleniyor. Şehir girişleri, ana arterler ve caddelerin kentlerin vitrini olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yeni projenin ilk kez uygulanacağına dikkat çekerek, “Doğa, tarih ve kültürel değerlerimize yakışacak. Mark kent hamlemize önemli katkı koyacak” diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği’ne başvurulan proje göre standart büyüklüğe sahip tabela tasarımı renk olarak Altınova’nın ismini çağrıştıran altın rengi ve Türkçe isim kullanılacak. Altınova Belediyesi’nin projesinde fark yaratan ve dikkat çeken detay ise Altın Sözlük Logosu ve dükkânın adından esinlenerek oluşturulmuş özgün tanım yazısı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!