ANAHTAR PARTİSİNDEN YALOVA BULUŞMASI

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Prof. Dr. Fatih Yalçın, “Anahtar Buluşmalar” başlığıyla başlatılan il ziyaretleri kapsamında bu kez Yalova’yı ziyaret etti. Ziyaret programı boyunca eğitim politikalarından Türkiye gündemine, yerel yönetimlerden vatandaş buluşmalarına kadar geniş bir yelpazede temaslarda bulunuldu.

Programın ilk ayağında Yalova yerel basınıyla bir araya gelen Prof. Dr. Fatih Yalçın, Anahtar Parti’nin eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, basın mensuplarının Türkiye gündemine dair sorularını da yanıtladı. Yalçın açıklamasında, plansız ve programsız yapılan yatırımların bedelini doğrudan vatandaşın ödediğini, buna rağmen vatandaşların çoğu zaman yaşadığı sorunları dile getirmekten çekindiğini vurguladı. Eğitim alanına özel bir parantez açan Yalçın,

“Öğretmenlerimiz bu ülkenin geleceğini inşa eden en önemli yapı taşlarıdır. Öğretmenlerimizin yalnız bırakılmadığı, sahiplenildiği ve gerçekçi, ayağı yere basan politikalarla desteklendiği bir eğitim sistemi kurmak zorundayız,” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Yalova Süleymanbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Kandemir ziyaret edildi. Burada muhtarların yerel yönetimlerdeki kritik rolüne dikkat çeken Prof. Dr. Yalçın, muhtarlarla güçlü ve sürekli bir iletişim hattının kurulmasının önemine değinerek Yalova teşkilatını bu konudaki duyarlılığı nedeniyle tebrik etti. Muhtar Kandemir’in aktardığı sorun ve talepleri dikkatle dinleyen Yalçın, bu konuları önemsediklerini ve çözüm üretmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Ziyaret programı kapsamında vatandaşlarla birebir temas kurmak amacıyla kahvehane ziyaretleri de gerçekleştiren Prof. Dr. Fatih Yalçın, Yalovalı vatandaşların sorunlarını dinledi, görüş ve öneriler üzerine istişarelerde bulundu. Ardından Yalova’da ikamet eden 103 yaşındaki emekli öğretmen Abdurrahman Gezer ziyaret edilerek, kendisiyle uzun ve anlamlı bir sohbet gerçekleştirildi. Yalçın, öğretmenliğin bir ömür boyu taşınan onurlu bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Programın bir diğer durağı ise Yalova’da yakın zamanda yaşanan terör saldırısında şehit olan polisimizin ailesi oldu. Şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunan Prof. Dr. Yalçın, terörle mücadelenin siyasi hesaplardan uzak, kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konunun Anahtar Parti olarak her zaman takipçisi olacaklarını belirtti.

Ziyaretler boyunca Prof. Dr. Fatih Yalçın’a eşlik eden Anahtar Parti Yalova İl Başkanı Hüseyin Özdemir de değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Özdemir açıklamasında,

“Sayın Genel Başkan Yardımcımızın Yalova’ya gerçekleştirdiği bu kapsamlı ziyaret, teşkilatlarımız için son derece kıymetlidir. Hem vatandaşlarımızın hem de eğitim camiamızın sorunlarının doğrudan dinlenmesi, sahada siyaset anlayışımızın en somut göstergesidir. Yalova teşkilatı olarak sahada olmaya, halkımızın sesi olmaya kararlılıkla devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Programın devamında Yalova teşkilatıyla bir araya gelen Prof. Dr. Yalçın, teşkilat çalışmalarının mevcut durumu, sahada daha etkin olmanın önemi ve önümüzdeki dönemde yapılması gerekenler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak Yalova’daki akademisyenler ve öğretmenlerle gerçekleştirilen buluşmada eğitim camiasının yaşadığı sorunlar dinlendi; Anahtar Parti’nin bu sorunlara yönelik çözüm önerileri paylaşıldı.

Yoğun ve verimli geçen programın ardından Prof. Dr. Fatih Yalçın, Yalova teşkilatına emek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek Yalova’dan ayrıldı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!