ANNE LEYLEK, YAVRUSUNU BESLEYİP GÖÇE HAZIRLIYOR.

Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Caminin kubbesi, bu yıl da leyleklere ev sahipliği yapıyor. Kubbeye yuva yapan leylekler, yazı bölgede geçirdikten sonra sonbaharda yuvalarını terk ediyor.Anne ve baba leylek tarafından beslenen leylek yavruları, havaların soğumaya başlamasıyla binlerce kilometre yol kat edebilmek için büyük göçe hazırlanıyor.

ALTINOVA’NIN ÖZEL MİSAFİRLERİ

Türkiye'de şimdiye kadar gözlenen 485 kuş türünün 235’ini bünyesinde barındıran Hersek Lagünün içinde bulunduğu Yalova ili Altınova ilçesi aynı zamanda leyleklere de ev sahipliği yapıyor.Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Her yıl düzenli olarak İlçeye gelen leylekler Altınova merkez camii kubbesini güvenli bulup yuvalarını buraya yapıyor. Bu günlerde ebeveyn leylekler yavrularını çevreden taşıdıkları besinlerle özenle büyütme çabasındalar. Yakında yavrular ebeveyn kontrolünde ilk uçma denemelerine başlayıp ağustos ayı gibi de kışı geçirmek için diğer leylek sürüleriyle birlikte Afrika'nın çeşitli bölgelerine göç edecekler. Bu süreye kadar leylekler, ilçemizin özel misafiri olmaya devam edecekler” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK DOĞA PASAPORTU

Yalova’nın Altınova Belediyesi, Marmara Denizi’nin kıyısındaki 235 kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagününde çok anlamlı ve dikkat çekici bir uygulama başlatıyor.Özellikle güzellikleri ile ünlü flamingo kuşlarının yoğun olarak konakladığı merkezi ziyaret edenlere Türkiye’de ilk kez ‘doğa pasaportu’ verilecek.Ücretsiz olarak temin edilecek doğa pasaportunu almayı kabul edenler, “Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma” sözleşmesinin de gönüllüsü olacak. İnternet üzerinde doğa gönüllüleri dijital kimliğiyle de desteklenen Doğa Pasaportunun amacı, farkındalık yaratarak doğa hareketini yaygınlaştırmak. Doğa Pasaportu sahipleri, ayrıca ilçe sınırları içerisinde belediyeye ait tesisler de özel ayrıcalıklar ve avantajlarından da faydalanacak.

“DOĞA BİZİM YEŞİL ÇİZGİMİZ…”

Özel çalışmanın ilk deneme uygulamalarını gerçekleştirdiklerini açıklayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Tahminimizden çok çok daha olumlu geri bildirimler aldık. Doğa ve hayvanları korumak için başlattığımız Doğa Pasaportu farkındalık çalışmasının büyüyerek yaygınlaşacak olmasını görmek bizi çok heyecanlandırdı. Çok mutluyuz. İnşallah hem pasaportumuz hem de dijital kimliğimiz ile birlikte yüz binlerce gönüllümüz olacak. Doğa bizim yeşil çizgimiz” diye konuştu.Başkan Dr. Metin Oral, ücretsiz olarak temin edilecek olan Doğa Pasaportu ve dijital kimliğe sahip olacak ziyaretçilerin başta Hersek Lagünü Engelsiz Kuş Gözlem Merkezi olmak üzere Engelsiz Tıbbi Aromatik Merkezinde yer alan özel sosyal tesislerinden özel avantajlarla faydalanacaklarını da sözlerine ekledi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!