Çiftlikköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, 500 Evler Mahallesi’nde Gacık Dere boyunda kanalizasyon hattında yenileme çalışmalarına başladı.
Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü Turgay Şafak, 150 metrelik bir kesimde kanalizasyon hattını yenileyeceklerini söyleyerek, DSİ tarafından gerçekleştirilen dere ıslahı çalışmaları sırasında ana su hattının zarar gören kesiminin onarımını yaptıklarını söyledi.
Ekiplerin bu kesimde altyapıyı sorunsuz hale getirmek adına sahada yoğun mesai harcadığını dile getiren Şafak, “6163 Sokak’ta başlatılan çalışmalar kapsamında kanalizasyon hattın onarıyoruz. Yaşanan bozulma nedeniyle başlatılan çalışmalarda toplam 150 metre uzunluğunda yeni su hattı imalatı yapılıyor. Altyapının daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması amacıyla 200’lük beton büzler kullanıyoruz. Ayrıca sistemin sağlıklı şekilde işlemesi için üç adet baca da kuruldu. Çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlayarak dere hattı boyunca altyapımızı daha güvenli hale getirmeyi hedefliyoruz” diye bilgi verdi.



Benzer Haberler
YTSO GENÇ GİRİŞİMCİLERDEN EĞİTİM
ÖRENCİK KÖYÜNE İKİNCİ SULAMA GÖLETİ
YALOVA SAHİLİNDE DEPREM'İ KONUŞTU
NEVBAHAR 'DAN UNUTULMAZ KONSER
YALOVA'DA YOL BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI
YALOVA 4. EKOFEST YÜRÜYÜŞYE BAŞLADI
YALOVA ÜNİVERSİTESİNDE KIYI TEMİZLİĞİ
ÇİFTLİKKÖY SAHİLİNDE TEMİZLİK YAPILDI