Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmesi için ilçe genelinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Başkan Adil Yele’nin talimatıyla sahaya çıkan iki zabıta ekibi, Sahil Mahallesi, Çiftlik Mahallesi ve Atatürk Caddesi üzerindeki restoran, lokanta, market ve alışveriş merkezlerinde kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.
Market denetimlerinde ürünlerin raf fiyatlarıyla kasa fiyatlarının uygunluğu, son kullanma tarihleri, depo düzeni ve genel hijyen şartları incelendi. Zabıta ekipleri gıda işletmelerinde ise mutfak temizliği, saklama koşulları, açıkta gıda bulundurulmaması, çöp kovalarının durumu ve ürünlerin son kullanma tarihlerini titizlikle kontrol etti. Atatürk Caddesi’ndeki kontroller sırasında bazı işletmelerde raflarda son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulunduğu için tutanak düzenlenerek cezai işlem uygulandı.
Belediye Zabıta Müdürü Gözdem Abacı, denetimlerin amacının hem halk sağlığını hem de tüketici haklarını korumak olduğunu vurgulayarak, “Ekiplerimiz özellikle etiket ve fiyat uyumluluğu, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin rafta bulunup bulunmadığı, depo ve stok düzeni ile hijyen koşullarına yönelik ayrıntılı denetlemeler yapıyor. Tespit ettiğimiz eksiklikler konusunda işletmelere gerekli uyarıları yapıyoruz. Kurallara aykırı durumlarda ise tutanak tutarak cezai işlem uyguluyoruz” dedi. Abacı, belirli aralıklarla sürdürülen denetimlerin rutin şekilde devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesi için sahadayız. Şikayetleri de dikkate alarak gerekli tüm adımları atıyoruz. Hem marketlerde hem de yiyecek hizmeti veren işletmelerde kontrolleri sıkılaştırarak vatandaşların sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye bilgi verdi.



Benzer Haberler
153 ÇAĞRI MERKEZİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
BAŞKAN YELE’YE MESLEKTE 25. YIL ONURU
ÜNLÜ YAZAR AKİF MANAF 2025 YILI INTERNATİONAL PEACE PRİZE ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ
CHP MİLLETVEKİLİ BECAN'DAN MİTİNGE ÇAĞRI
YALOVA ZABITASINDAN FIRIN DENETİMİ
YALOVALI GAZETECİLER MESLEKLERİNİ VE SORUMLULUKLARINI ANLATTI
DEPREM ANITINDA YEŞİL ALANLAR YOK OLUYOR
ARMUTLU İLÇESİNDE TUZLAMA ÇALIŞMASI