ÇINARCIK PAZARINA VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ
İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında 17 günlük tam kapanmada ; 8 Mayıs Cumartesi günü açık olan halk pazarında İstanbul Vali Yardımcısı Çınarcık Kaymakam Vekili Abdurrahman İnan ve Belediye Başkanı Numan Soyer denetim yaptı.
 
Halk pazarında yapılan denetimlere İstanbul Vali Yardımcısı Çınarcık Kaymakam Vekilimiz Abdurrahman İnan, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı  Murat Savaş, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürü Eyyüp Mol, Çınarcık Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ve zabıta ekipleri katıldı.
 
Kaymakamımız İnan , Belediye Başkanımız Soyer ve denetim heyeti ilçe merkezindeki halka ve işletmelere alınan tedbirler hakkında bilgiler verdiler, tedbirlere uymayanlara uyarıda bulundular.Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar, demir bariyer ve benzeri araç gereçle kapatılarak, kontrolsüz giriş ve çıkışlar engellendi.
 
Vatandaşlar ve pazarcı esnafının halk pazarına girişleri ; giriş noktasında Polis ve Zabıta personelleri tarafından HES Kodu sorgulanarak yapıldı. Tezgahlar 3 ‘er metre ara ile kuruldu. Pazar esnafı tezgahların önüne geçmesi yasaklandı ve maske sorunluluğu getirildi.
 
Kurallara uymayan pazarcı esnafı ve vatandaşlar Polis ve Zabıta ekipleri tarafından uyarıldı ve ceza kesildi. Belediye Başkanı Numan Soyer, ''Bütün vatandaşlarımızdan maske takmalarını, sosyal mesafelerine ve hijyen kurallarına dikkat etmelerinin, kendi sevdikleri için, çevresindeki insanlar için ve toplumun geneli için önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu süreçte kurallara uyan esnafımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum." dedi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!