GELECEK PARTİSİ İL KONGRESİ YAPILDI

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığının 1. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Yalova’ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Yalova ve ilçelerinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirip, kongre öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Yalova’nın kendi özgün niteliklerini koruyan, 3 büyük metropolün arasında ruhu dinlendiren bir şehir olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Yalova’nın bu özelliklerini korumamız lazım. Biz Yalova’nın geleceği için 4 T diyoruz. Turizm, tarım, ticaret ve tahsil şehri olması bakımından Yalova’nın bu doğal güzelliklerini korumak ve potansiyelini ortaya çıkarmak hepimizin görevidir. Son dönemde sadece Yalova için değil bütün Marmara Denizi için büyük tehdit teşkil eden ve hepimizin büyük bir özenle üzerinde durmamız gerektiği bir vakayla karşı karşıyayız deniz salyası. Marmara Denizi dünyada nadir bulunan denizlerden biridir. 2 boğaza bağlanan dünyada başka iç deniz yok. Bunun getirdiği olağanüstü avantajlar güzellikler yanında barındırdığı risklerde var. Marmara depremle özdeşleşmiş bir konumda bulunuyor. Dolayısıyla Marmara ve çevresinde şehirleşmenin imar projelerinin hepsinin depreme karşı dayanıklı ve kesinlikle insan unsuru taşıyan nitelikler taşıması lazım. Aslında tamda Kanal İstanbul projesi gündeme geldiği ve sayın Cumhurbaşkanın inadına Kanal İstanbul’u yapacağız dediği günlerde deniz salyası felaketini yaşıyoruz" diyerek şöyle konuştu,

"Sanayileşmenin çok yoğun olduğu bir iç denizdir Marmara Denizi. Bir de Kanal İstanbul’u inşa etmek cinayettir. Bunu defalarca dile getirdik, görevde olduğum süre içerisinde defalarca sayın Cumhurbaşkanına raporlar sundum, yazılı raporlar verdim. Ama son zamanlarda sayın Cumhurbaşkanının en fazla sevdiği kelimeler inadına kelimesi. Milletin sesini dinlemeden, halkın uyarılarını dinlemeden, çevrenin doğanın inadını dinlemeden inadına insanla ve doğayla savaşan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Haziran ayında temel atacağız, kazmayı vuracağız demek sadece doğa değil bir hukuk cinayetidir. Hangi yapım ihalesi yapıldı da bugün temel atma aşamasına gelindi”

Daha sonra İl kongresinin gerçekleştiği Yalova RDKM'ye giden Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu burada Kongreye tek aday olarak katılan Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve phartililer tarafından karşıllandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, kongrede ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!