GÜNEY KIBRIS'DA YALOVA CAMİSİNE SALDIRIYA TEPKİ

Güney Kıbrıs'ta Limasol'a bağlı (Piskobu-Yalova)'da bulunan Yalova caminin duvar ve kapılarına kimliği belirsiz kişilerce Yunan ayaklanması öven sloganlar yazıldı.  Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğundan bağımsızlığını kazandığı 25 Mart 1821 tarihinin yıldönümünde Limasol'a bağlı Piskobu (Yalova) camisine mavi sprey boyayla rum fanatikler tarafından "Türklere ölüm" sloganları yazılması  tepkiyle karşılandı.

Bilindiği gibi;  Yalovaspor takımımızla da kardeş şehir olan ve 1955 yılında kurulan Yalova Spor Kulübü, geçtiğimiz yıllarda Kardeş Kulup olarak protokol imzalamıştı. Yalova Köylüleri, 1974 Kıbrıs Harekâtından sonra adanın kuzeyine, Bostancı'ya taşınmıştı. 

Yalova Camisine yapılan saldırıya KKTC ve Türkiye tarafından tepkiler yükseldi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limasol kentine bağlı Piskobu 'de bulunan bir camiye yönelik olarak dün (25 Mart) yapılan saldırıyı kınıyoruz." denilerek Kıbrıs meselesinde çözüm bulunması yönündeki çabaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirilen bu tür provokatif eylemlerin iki halk arasında güvenin tesis edilmesine yardımcı olmayacağının açık olduğu vurgulandı.

Kuzey Kıbrıs Türkk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada"Rum yönetimini bu saldırının faillerini en kısa zamanda bulup cezalandırmaya davet ediyoruz. Yalova caminin duvar ve kapılarına kimliği belirsiz kişilerce Yunan ayaklanması öven sloganlar yazılması, geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıs konusu ile ilgili müzakere süreçleri öncesinde Rum provakasyonlarının gündeme  getirilmesidir. Bu tür ırkçı ve faşist saldırıları organize edip desteklememesi, bunları engellemesi ve sorumluları bir an önce tutuklanmalıdır" denildi 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!