HERSEK'DE KUŞ TÜRÜ SAYISI 236'YA ÇIKTI
Kuş Oteli, misafirlerini ağırlıyor. Hersek Lagününde Yeşil Ağaçkakan ile kuş tür sayısı 236’ya yükseldi Altınova ilçesinde, Marmara Denizi'nin kıyısındaki Hersek Lagünü'nde, kuş tür sayısı 236’ya yükseldi. Flamingolar ise bu yıl alana oldukça erken dönüş yaptı.
Kuş Oteli, misafirlerini ağırlıyor. Hersek Lagününde Yeşil Ağaçkakan ile kuş tür sayısı 236’ya yükseldi Altınova ilçesinde, Marmara Denizi'nin kıyısındaki Hersek Lagünü'nde, kuş tür sayısı 236’ya yükseldi. Flamingolar ise bu yıl alana oldukça erken dönüş yaptı.Hersek Lagününde, Ülkemizde görülen ağaçkakanların en büyüklerinden yeşil ağaçkakan "Picus viridis" gözlemlenerek kayıtlara geçirildi. "Kuş Oteli" olarak nitelendirilen lagün, Türkiye’deki 470 kuş türünün 236’sını misafir ediyor.
YENİ TÜR, “YEŞİL AĞAÇKAKAN”
Farklı ekosistemleri bünyesinde bulunduran Hersek Lagünü, su kuşlarının yanında çevresindeki orman ve çalılık alanlarda kara kuşlarına da ev sahipliği yapıyor. Ülkemizde görülen ağaçkakanların en büyüklerinden yeşil ağaçkakan "Picus viridis" gözlemlenerek kayıtlara geçirildi. Ülkemizde ve Avrupa kıtasında yaygın olarak bulunan yeşil ağaçkakan kahkaha ve çığlığı andıran ötüşü ile diğer ağaçkakanlardan kolaylıkla ayırtedilir. Bu yeni türle birlikte gözlenen tür sayısı 236 a ulaşmıştır.
ALLI TURNALAR LAGÜNDE
Hersek lagünün, 152 hektarlık yüzeyi ve çevresindeki arazilerle 200 hektar alanda yer aldığı bilgisini veren Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Bilindiği üzere Hersek Lagünü kış aylarında en yüksek flamingo popülasyonuna ev sahipliği yapan alanların başında geliyor. Düzenli olarak yapılan gözlemlerde son birkaç yıldır flamingoların yaz aylarında tümüyle Hersek Lagününden ayrılıp üreme bölgelerine gitmediğini ya da erken döndüğünü gözlemlemekte. Bu yıl da temmuz ayı boyunca 100-118 flamingonun genellikle alanın batı tarafında yaşamlarını sürdürdüklerini görüyoruz. Flamingolar başta karides(artemia salina) olmak üzere, yengeç gibi eklem bacaklı hayvanlar, karınca larvası ve yosunla beslenmektedirler. Bu doğrultuda besin zenginliği ve beslenme rahatlığı açısından alanı tercih ettiklerini düşünmekteyiz.
ÜZRETSİZ HİZMET VERİLİYOR
Öte yandan, Altınova Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez başlatılan Doğa pasaportu uygulaması da vatandaşların büyük ilgisini uyandırıyor. Ücretsiz olarak temin edilecek doğa pasaportunu almayı kabul eden vatandaşlar, “Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma” sözleşmesinin de gönüllüsü oluyor. Hersek Lagününü ziyaret eden misafirler Doğa Pasaportunun yanı sıra dürbün, teleskop ve kuş gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanıyo
Benzer Haberler
BAŞKAN, MUHTARLARLA MAHALLELERİ GEZDİ
SAĞLIK BAKANIYLA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ
YALOVA DEFTERDARINA ZİYARET YAPILDI
SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE ATÖLYE ÇALIŞMASI
BELEDİYE KIŞ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR
JANDARMADAN KADINLARA 25 KASIM ÇİÇEĞİ
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR...
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİLDİ