İYİ PARTİ ÇİFTLİKKÖY'DEN AÇIKLAMA

iYİ Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Bora yalçın yaptığı açıklamada "Bizlere, seçim dönemlerinde şaşalı projeler sunan Çiftlikköy Belediyesi ne oldu da bir anda, vatandaşlarımız ciddi ekonomik sıkıntılar yaşarken, atık su bedeli adı altında, faturalara 40.00 tl. artış koyma ihtiyacı duydu." diye konuştu.

Yalçın açıklamasında " Ekonomik krizle birlikte yaygınlaşıp derinleşen hayat pahalılığı, önümüzdeki dönemde daha çok karşımıza çıkacak olan kitlesel işten atmalar ve bütün bunların sonuçları emekçileri ,gençleri kuşatmış durumda. Bir yandan artan enflasyon ve her alanda karşımıza çıkan zamlar, bir yandan da sosyal haklarımızın bir bir gasp edilmesi günlük hayatımızın, tartışmalarımızın merkezinde yer alıyor.Peki, özellikle böyle bir süreçte, kentin tüm sorunlarıyla ilgili karar alma ve yürütme gücünü elinde toplayan ,hem karar alan hem uygulayan hem de denetleyen bir yapıya sahip yerel yönetimlerden ne bekliyoruz."diyerek şöyle konuştu.

"Kâr kaygısı taşımadan halka hizmet sunabilmek üzere, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya son verip belediye işletmelerinin kamuya iadesini sağlanmasını, İhale yolsuzluklarının da panzehiri olmak üzere tüm inşaat, çöp, temizlik, ulaşım, park bahçe işleri, mezbaha, otogarlar, temiz su, atık su ve kanalizasyon hizmetleri alanlarındaki özelleştirmelerin iptal edilerek taşeron uygulamasına son verilmesi ve tüm belediye hizmetlerinin belediyeler tarafından, kendi işçileri ve teknik olanaklarıyla yürütülmesi, Yerel kaynakların halkın ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı ve kullanımını garanti altına alınmasını, Meclis üyelerinin ; kaynakların dağıtımı, kullanılması, gelir-gider hesapları ve bütçenin kararlaştırılacağı toplantılarla uygulamaları sürekli denetlemesi, Seçim dönemlerinde vaatlerini yerine getirmesini, Peki, Biz bugün Çiftlikköy’de ne yaşıyoruz ; seçim döneminde 250, 300 milyon liralık halka seçim vaadi olarak kuşe kağıtlarda sunulan projelerin hiç biri ile ilgili herhangi bir adım atılmazken, halktan ve hayattan uzak Çiftlikköy Belediye Başkan ve meclis üyeleri bir karar alıyor ve atık su bedeli adı altında, 40.00 tl. lik bir ücreti, Çiftlikköy yaşayanlarından talep ediyor."

Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü " Muhtemeldir ki, bir evvelki dönemde sunulan projeler gibi bu dönemde de sunulan projeler, bir sonraki seçim döneminde yine yeni vaat edilen projeler gibi karşımıza çıkacaktır. Koskocaman bir yazıklar olsun diyorum.Bizlere, seçim dönemlerinde şaşalı projeler sunan Çiftlikköy Belediyesi ne oldu da bir anda, vatandaşlarımız ciddi ekonomik sıkıntılar yaşarken, atık su bedeli adı altında, faturalara 40.00 tl. artış koyma ihtiyacı duydu.Çiftlikköy’de yaşayan insanların bu konudaki feryatlarına kayıtsız kalan, ciddi anlamda bir açıklama yapmayan, ben yaptım, oldu zihniyetiyle hareket eden , böyle bir ekonomik dönemde bu karara imza atanları kınıyor ve derhal bu kararlarından dönmelerini temenni ediyorum. Biz İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak bu ve bunun gibi konuların takipçisi olacağız. Tüm vatandaşlarımızdan da, Çiftlikköy İlçemiz deki gibi yaşanan keyfiyetçiliğe kayıtsız kalmamalarını bekliyoruz"

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!