KAYTAZDERE BELEDİYESİNİN BORCU YOK

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, belde de neler değiştiğini ve hedeflerini Gazeteci Burhan Kazmalı'ya açıkladı.

Başkan Ali Kangal,’ 1991 senesinden beri Kaytazdere Belediyesinde görev aldım. Haşim Başkan döneminde birlikte çalıştık. Allah’tan ona rahmet dilerim. Ben burada doğdum, burası ile ilgili hayallerim hep vardı, halada var. En büyük derdim Saral kenti marka yapmaktı. Baktım bu işleri yapan yok bende sorumluluk alarak belediye başkanlığına 2013 senesinde istifa ederek, belediye başkanı adayı oldum. CHP’den gelen teklifi değerlendirerek, halkımızın onayı ile seçildim.’ dedi.

‘ENKAZ EDEBİYATI YAPMAYA GEREK YOK, BEN ERCAN REYHAN’DAN BELEDİYEYİ BORÇSUZ ALDIM!’

2014’te göreve geldiğini, eski belediye başkanı Ercan Reyhan’dan belediyeyi borçsuz aldığını belirten Başkan Kangal,’ 2014’te göreve geldim. Enkaz edebiyatı yapmayacağım. Bizden önceki belediye başkanımız Ercan Reyhan borç bırakmadı. Şuan 26 Milyon borcumuz var oda geçmişten gelen, yapılandırılmış borçlar. Oda iller bankasından yüzde 40 olarak kaldı. Eski dönemden borçlu devir almadık. Bütçemizi dikkatli yönetiyoruz. ‘ dedi.

‘DÜĞÜN YAPACAKLARI KIR BAHÇEMİZE, KÜLTÜR SALONUMUZA BEKLİYORUZ’

Sahil bandını düşük bütçelerle ve kendi imkanlarıyla yaptıklarını söyleyen Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal,’ sahilimizi korkunç rakamlara yapmadık. Biz kendimiz yaptık. Düşük bütçelerle yol aldık. Kır bahçemizi yaptık, düğün salonlarımızı, sosyal yerlerimizi yaptık. Kır bahçemizde bu sene düğün fiyatlarımız bin tl, kültür merkezinde 3600 TL’dir. Bölgemizde orası da marka oldu. Pandemi süreci ister istemez bizleri de etkiledi. Kaytazdere dışından da talep olması bizleri mutlu ediyor. Düğün yapacakları da davet ediyoruz.’ dedi.

‘TOPLU KONUT DAVA AŞAMASINDA’

229 Daire olacak şekilde ki toplu konut projesini imara açmak istediklerini söyleyen Kangal,’ belediye üzerinden satışı yapacaktık. Vatandaşımızı ucuz ev sahibi yapacaktık. Rantın vatandaşa döndüğü projeydi. Proje dava aşamasında, askıda bekliyoruz. Eğer uygun görüş görürse bu projemizi hayata geçireceğiz. Arsa fiyatları, ev fiyatları ciddi anlamda arttı, bu proje hayata geçerse vatandaşımız kazanan olacaktır. Yasal süreç engel olursa bu projemiz hayata geçemeyecektir. Kaytazdere’nin ciddi konut ihtiyacı vardır. Sahil kesimi 2, yol üzeri üç kat iznimiz var. Vatandaşta arazisini kat karşılığı vererek değerlendirmek istiyor, müteahhitte kar yapmak istiyor oda kurtarmıyor. Kaytazdere’de şöyle bir şey var tarım arazileri imara açıldı. Herkes yatırım amaçlı bu arsaları aldı. Alt yapıyı her yere götürdük. Bu durumda bazen bizim belimizi büküyor. Bizde bu göreve bilerek talip olduk. Vatandaşlarımızın bazen yolunu yapamadık ama çözeceğiz.’ dedi.

Kaytazdere futbolda pandemi sürecinde askıya alındı. Ama biz alt yapı noktasında ilerliyoruz. Sporcuya para değil, alt yapıya para verelim, gençlere spor yaptıralım, vitrine çıkartalım şeklinde ilerliyoruz. Amatör spor klüplerinin de asıl amacı budur.

‘KOLUNU KOPARALIM BANA BAĞLANSIN GÖRÜŞÜNÜ KABUL ETMEYİZ!’

Referandum olayı ile ilgili de bilgi veren Başkan Kangal,’ bakınız  Altınova ışıkları geçince pertol var oradan başlıyor, Bayraktepe  ve arkası, itfaiye ve mezarlığın orası Kaytazdere’dir. 500 dönümlük alanda imza toplandı. Altınova’ya bağlanmak istiyorum şeklinde ama alınmak istenen alan 2500 dönümdür. Bahsettiğimiz imara açılacak alanlardır. Burada asıl olan ranttır. Vatandaşlarımıza da bunu aktardım. YSK itiraz ettik, kabul buldu ve engelledik. Eğer bileşecekse İç İşleri Bakanlığı karar alsın birleşelim. Böyle ayak oyunlarına, referanduma gerek yok. Kaytazdere, Subaşı, Tavşanlı ve Altınova’yı birleştirelim buna da hiç bir belediye başkanı karşı çıkmaz ve bu bence doğru bir şeydir. Ama kolunu kopartayım, bana bağlansın görüşleri kabul edilemez.

‘KATARLI VATANDAŞ, KRALİYET AİLESİ DEĞİL’

Katarlı olayına açıklıkta getiren Kangal,’ vatandaş yeri aldı. Ama kraliyet ailesine ait kişiler değil. Bunlar yalan. Geniş bir hane yer aldı. Müteahhit kendi reklamını yaparken olay farklı yere gitti. Ruhsatlı, yasal yer yasalara göre her hangi bir şey yapılamaz. Ben inanıyorum ki bölgemize de katkıları olacaktır. Malikane yapısında herhangi bir spekülasyon yaşanmadı. Biz bunları da müteahhitten öğrendik. Vatandaş yatırımını yaptı, ince işçilik yeri kaldı. Ayrıca Katarlı vatandaş sadece Kaytazdere’den değil Karamürsel’den de yer aldı. ‘ dedi.

‘BEŞ LİRALIK İŞİ, BİR LİRAYA YAPTIK!’

ESKİ dönemde Saralkent bölgesinde gece sokağa çıkılamadığını belirten Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal,’ Saralkentte gece sokağa çıkılmazdı. Saralkent eskiden berbat durumdaydı, burayı güzel hale getirdik ve mavi bayrağı kazandırdık. Saralkentte gece sokağa çıkılmazdı. İnandığım bir projeydi. Dik durduk, istedik kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik. İhale falanda yapılmadı. Biz beş liralık işi, bir liraya mal etmeye çalıştık. Bölgeye alkolsüz kafe yaptıktan sonra neden mavi bayrağımız olmasın dedik. Başvuruyu yaptık ve aldık. Şuanda da herşey mavi bayrak standırtında ama alamadık. ‘ dedi.

‘İŞLETMELERİ ARTIK BELEDİYE OLARAK BİZ YAPACAĞIZ’

SARALNKENTİN artık Antalya gibi olduğunu belirten Başkan Kangal,’ pandemi öncesinde Saral kenti, Antalya sahillerinde ki standartlara getirdik. Saral kenti hayaller ötesine taşıdık. Biizat sahillerde ben çöp topladım. Vatandaşımızda Saralkent sahio çıktık. Bir müjde daha vereyim plaj işletmelerini de artık belediyemiz yapacak. İşletme ve vatandaşların yaşadığı problemleri de ortadan kaldıracağız. Bursa ve İstanbul’dan ciddi müsafirlerimiz oluyor. Saralkent ciddi bir ivme kazandı.’ dedi.

‘TATİL BELDELERİNE BİR BAKIN ORALARDA GİRİŞ ÜCRETİ ÖDEMİYOR MUSUNUZ ?’

Saral kent bölgesinin girişine konan güvenlik bariyeri haberleri ile ilgili bilgi veren Kangal,’ Saralkent girişine bir bariyer koymuştuk bu haber oldu. Ulusal basına çıktı parasız, bedavaya reklamı yaptık. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bu konu ile ilgili birde soruşturma açtılar. Dışarıdan gelen vatandaşta beş tl ödesin dedik. Bakın her yerde ciddi paralar ödeniyor. Sonra sadece hafta sonu bu uygulamayı yapalım dedik, olay başladı. Olumsuz çok haber yapıldı. Ben soruyorum Yalova’da aracınızı park etmek isteyince, ücret ödemiyor musunuz ? Antalya’da, Bodrum’da para ödemiyor musunuz ? Kaytazdere’de yazın hizmetin en çok gideri Saralkent bölgesidir.’ dedi.

‘ÇAMLIK MEVKİSİNE KAMP ALANI GELİYOR!’

Şuan için eğitim ve sağlık konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirten Kangal,’ Nüfusumuz 6300’dür. Eğitim ve okullar ile ilgili sıkıntımız yok. Aile hekimlerimizden de memnunuz. Çamlık alanımızda belediye bünyesine kattık. Orayıda belediye sosyal tesisi yapacağız. Çamlığı da kamping alanı olarak bütçelerimiz dahilinde yapacağız. 10 adet bangulo ev projemiz var. Yatırımcıları da bu noktada davet ediyorum.’ dedi.

‘YAT LİMANI PROJEMDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİM’

YAT limanı projesinden vazgeçmediğini belirten Kangal,’ yat liman�� projemden vazgeçmiş eğilim. Fakat biz sürece başladığımızda 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Peşine pandemi dönemi nedeniyle yatırımcıda vazgeçti ama bu projemin sonuna kadar takipçisi olacağım. ‘ dedi.

‘KORONA VİRÜSTE TEDBİR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

KENDİSİNİNDE covid 19 tedavisi gördüğünü belirten Kangal,’ Koronavirüs döneminde ilk günden itibaren kapalı ve açık alanları dezenfekte ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bende korona virüsünü kaptım, atlattım. Vatandaşımız bu işin ciddiyetindedir. ‘ dedi.

‘CAMİİ KRİZİ YAŞADIK.. KAYMAKAM VE MÜFTÜ BEY KAFAYA KOYDU!’

Altınova Kaymakamı ve müftüsü ile camii krizi yaşadıklarını söyleyen Başkan Kangal,’ camii, krizi yaşadık. O bölgede 500 m2 belediye arsası üzerine yapılan bir camidir. 2 yıl önce orada bir uygulama yaparak camii alanını 2 bin m2 çıkarttık. Bu alanda da devir teslimde hazineye tapu çıkıyor. Kaymakam bey orada sübyan okulu ve kuran kursu yapmak istedi. Vatandaşın böyle bir ihtiyacı yok, olumsuz görüşümü ilettim. Ama orada caminin yıkılıp, tekrar yapılmasını gelen yazıyla öğrendik. Cami cemaati 10 kişiyi geçmiyor o bölgede. Hazır cami var neden yıkalım ? Şen sokakta ihtiyaç var oraya yapın dedik. Vatandaş hayır olsun diye yapmıştı. Şimdi dükkanlarla ilgili davalığız. Biz bağ bağışladık, onlar bize üzümü çok gördü. Altınova Kaymakamı ve Müftü Bey sübyan okulu yapma konusu kafaya koymuşlar. Biz dükkanlarla ilgili mahkemeye verdik çünkü kendi bütçemizden harcadık. Biz yaptık ama onlar bize geçti diyor. Mülk sahibi yaptık, bizi kovuyorlar. Ne kadar hakkaniyetli ? Biz yapmayın demiyoruz yapın ama dükkanları atlamayın.’ dedi.

‘YALOVA’NIN EN BÜYÜK BELDESİYİZ.. MAYIS AYI İTİBARIYLA YOLLARI YAPACAĞIZ, SÖZ! ‘

Yalova’nın en büyük beldesi olduklarını belirten Kangal,’ 2019 yılında ki gelirlerimiz  500 Milyon 545 bin TL’dir. Esnafımıza aylık borç dışında başka borcumuz yok. 800 bin Tl emlak vergisi alacağımız kaldı. Pandemiden dolayı biz vatandaşlarımızdan nasıl isteyelim. Bu paranın da yüzde 40’ı kesiliyor. Totalde 1 650 Bin TL alacağımız var icra yoluna nasıl gidelim, vatandaş zaten yangın içerisindedir. İş yerleri kapanıyor. Ülke olarak kötü dönemdeyiz. İcra takibi yapmıyoruz inşallah yapmayacağız da. Personel olarak ta 58 kişi ve 23 araç ile çalışıyoruz. Bunun 3 tanesi de kiralıktır. Bir tek greydere ihtiyacımız var. Yollarla ilgili s ıkıntımız büyük, bunu çözeceğiz. Parke taşı fabrikası kuralım dedik ama pandemiden dolayı onu da askıya aldık. Silindir, zift ve gerekli araçları aldık. Mayıs’tan itibaren kendi yollarımızı kendimiz yapacağız. Yapılmamış yol bırakmayacağım. ‘ dedi.

BELDEDE metruk bina bırakmadıklarını söyleyen Kangal,’ metruk binaların tamamını yıktık. Yaklaşık 2400 mt yeni içme suyu hattı yaptık, 2 bin metre kanalizasyon yaptık. Belde mezarlığını yeniledik. Her yıl ortalama 3 km yeni yol açıyorum. Yaklaşık 3150 metre yol açtık, parke taşı yaptık ama bakıyorsun ortada gözükmüyor.  Sahil düzenlemeleriz devam ediyor. Sosyal tesis tadilatına başladık. Park alanları elden geçiyor. 4 yeni park yaptık. Şehir içerisinde ki çöplüğü kaldırıyoruz. Taksi durağının 2. geliyor önümüzdeki hafta hayata geçecek. Pandemi sürecinde de vatandaşımızın yanında olduk. Yardım çeklerinde bulunduk bunu paylaşmadık, paylaşmakta olmazdı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz. ‘ dedi.

‘İHALEYE ÇIKARTSAK 620 BİN TL, KENDİMİZ YAPINCA 350 BİN TL!’

2021 yılında imar revizyonunu Temmuz ayına kadar yapmamız lazım. Sıkıntılı bölgeleri çözmemiz gerekiyor. Alınan alınmayan parseller var. Çamlık tesisini bitireceğiz. Ciddi anlamda ekonomik gelirde bekliyorum. 2 bin mt2 kanalizasyon çalışmamız olacak. Tüm bu hizmetleri kendi imkanlarımızla yapıyoruz. 2 bin metrelik kanlizasyonu ihaleye çıkartsam 620 bin TL, biz yapınca 350 Bin TL olacak. Anahtar teslim ihale yok. Maliyet analizi yapıyoruz. Ekibimizde bu işi yapacak donanımdadır. Belde mezarlığımızda gasilhane, morg ve şadırvan projemiz var. Bunuda vatandaş desteği ile yapacağız. İlk bağışımızı Ayşe Bağcı teyzemiz 135 bin TL yapacak. Yapacak gücümüz var ama hayır yapmak istiyoruz. Şartlı bağışa yardımseverleri bekliyoruz. Saral kentten, İpek Kağıt bölgesine kadar ışıklandırmasını yapacağım. Tokmak altına kadar bitireceğiz. Gerisini de özel idare yapar diye düşünüyoruz. İnsanlar buradan Karamürsel’e kadar yürüyecek. Yukarı Kaytazdere bölgesinde ki ilk okul için çalışmalarımızı yapıp, Kültür Evi olarak açacağız. Orası Cumhuriyet mimarısın da ki tek eski evimizdir. Halk eğitim kurslarımız bayanlarımızla da devam ediyor malum pandemi sürecinde ara verildi. Yelken kulübümüzde aralıksız devam ediyor. Taşocağı başımıza belaydı. Oradan gelirimiz de olmadı. Ama oradan kurtulmamız iyi oldu.’ diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!