MAG-DER GÖNÜLLÜLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Yalova Mahalle Afet Gönüllüler Derneği, her yıl 5 Aralık’ta kutlanan "Dünya Gönüllüler Günü” nü kutladı. Mag-Der Başkanı Sabri Karaçam, Gönüllü hizmetleri daha da yaygınlaştırmak ve tanıtmak için; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2001 yılını, dünya gönüllüler yılı olarak ilan etmesiyle birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar da daha fazla önem ve hız kazandığını söyledi
Yalova Mahalle Afet Gönüllüler Derneği, her yıl 5 Aralık’ta kutlanan "Dünya Gönüllüler Günü” nü kutladı. Mag-Der Başkanı Sabri Karaçam, Gönüllü hizmetleri daha da yaygınlaştırmak ve tanıtmak için; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2001 yılını, dünya gönüllüler yılı olarak ilan etmesiyle birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar da daha fazla önem ve hız kazandığını söyledi.
Karaçam yaptığı açıklamada; Dünya gönüllüler günü; gönüllülük kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve dünya çapında platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Bu amaçla, dünya gönüllüler günü'nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor. Gönüllülük; bireylerin toplumsal sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeksizin bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynaklarını -kendi özgür iradeleriyle- bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanmaları olarak tanımlanabilir. Sözlük anlamı ile gönüllülük; ağır bir işte kendi rızasıyla çalışmaktır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Toplumumuzda ise sivil toplum kuruluşlarında çalışanlar gönüllü olarak algılanmaktadır. Zira gönüllü olarak çalışma esası sivil toplum kuruluşlarının var oluşunun temel unsurlarındandır. Gönüllülerle çalışmak, kurumun paydaş ağının ve faaliyet alanının genişlemesi, yeni bağlantılar kurulması, kadrosundaki personelin becerilerinin genişletilebilmesi gibi faydalar sağlamaktadır. Sivil toplum örgütleri bunlar gibi birçok nedenden dolayı gönüllülerle çalışmak istemektedir.
Özellikle 99 ve son Maraş depreminde gerçekleri daha net bir şekilde gördük. Özellikler afetler konusunda çalışan gönüllü ekiplerin eksikliği çok hissedildi. Hep şunu söylemeye çalışıyoruz. Büyük çaplı depremlerde Devlet ne kadar güçlü olursa olsun Büyük Afetlerde çaresizlik yaşanır. Devlet herkese aynı anda ulaşması çok zordur. İzmir, Van, Elazığ depremlerinde bunu hissetmedik. Çünkü yıkım azdı. Vatandaş işin içinde olmalı. Herkese göre bir iş vardır. Yaralar daha kolay sarılır. Bilim İnsanları Marmara, Erzincan Karlıova ve bir kaç yerde deprem ola sığından bahsetmektedirler. Evet, Gönüllü olarak çalışmalara alışmalıyız katılmalıyız eğitimlerini almalıyız. Gönüllülük hayatı daha çok sevmektir. Çözümü başkasından beklemek değil, bireysel gücünü çözüm bulmak için kullanmaktır. Gönüllülük mutluluktur, bilinçtir, sorumluluktur, huzurdur. Gönüllülük başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Gönüllülük güveni, dürüstlüğü, paylaşmayı öğretebilmektir."
Benzer Haberler
YALOVA’DA SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
ÇİFTLİKKÖY’DE 24 KASIM KUTLAMASI
KORU AİLE SAĞLIK MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
VALİ KAYA TRAKTÖRLERE REFLEKTÖR TAKTI
ÇİFTLİKKÖY'DE SOĞUK KOMPOST ATÖLYESİ
HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI
ÜNİVERSİTEDE SAĞLIK AKADEMİSİ GÜNLERİ
YALOVA’DA AFET BİLİNCİ GELİŞİYOR