MAVİ BAYRAKLI KOCADERE'DE ETKİNLİK
Yalova İl Özel İdaresi tarafından, Dünya Çevre Günü kapsamında ve bu yıl ikinci kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan Kocadere Plajı’nın çevre eğitim ve bilinçlendirme kriterleri doğrultusunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Yalova İl Özel İdaresi tarafından, Dünya Çevre Günü kapsamında ve bu yıl ikinci kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan Kocadere Plajı’nın çevre eğitim ve bilinçlendirme kriterleri doğrultusunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinliklere katılan Yalova Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu öğrencileri, Yalova İl Özel İdaresi Mavi Bayrak Sorumlusu Muharrem Adıyaman eşliğinde geri dönüşüm, sıfır atık, kompost üretimi, ata tohumlarının korunması ve doğal kaynakların verimli kullanılması konularında eğitim alarak çevre bilincini artırmaya yönelik uygulamalı çalışmalara katıldı.
Programın ilk bölümünde öğrenciler, Çiftlikköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret ederek atık yönetimi, geri dönüşüm süreçleri ve kaynakların verimli kullanımı konularında uygulamalı eğitim aldı. Merkezde yürütülen kompost üretim çalışmaları tanıtılarak organik atıkların geri kazanımı hakkında bilgiler verildi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen “Kendi Çantanı Tasarla” atölyesinde öğrenciler, çevre dostu bez çantalara el baskısı yaparak geri dönüşüm ve yeniden kullanımın önemini eğlenceli bir etkinlikle deneyimleme fırsatı buldu.
Programın ikinci bölümünde ise Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere beldesinde bulunan Çevre Eğitim ve Yönetim Merkezi ziyaret edildi. Burada gerçekleştirilen eğitimlerde sıfır atık uygulamaları, geri dönüşüm çalışmaları ve çevrenin korunmasına yönelik faaliyetler hakkında bilgiler paylaşılırken, ata tohumlarının önemi ve yağmur suyu hasadı sistemleri hakkında da farkındalık oluşturuldu.
Yalova İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanırken, sürdürülebilir çevre yönetimi, geri dönüşüm ve doğal kaynakların korunması konularında farkındalık oluşturulması hedeflendi.



Benzer Haberler
ALTINOVA FEVZİYE ER MEYDANI HAZIR
MAVİ BAYRAKLI KOCADERE'DE ETKİNLİK
İNŞAAT YASAĞI DÖNEMİ BAŞLIYOR
ÖĞRENCİLER ÇEVRE EĞİTİMİNE KATILDI
ÇİFTLİKKÖY SAHİLİNDE YOGA KEYFİ
VALİ YARDIMCISI VE KAYMAKAM DEĞİŞTİ
ÜRETİCİ KÖYLÜLERE TARLADA ZİYARET
ÇINARCIK'TA KADINLARA YÖNELİK SPOR