MİLLİ EĞİTİMDEN ‘PATİKLE BAŞLA, KİTAPLA YAŞA’ PROJESİ

Aileyi nitelikli kitap seçimi, ev ortamında okuma alanı yaratma, çocuğu kitap okumaya özendirme, kitabın yararları üzerine bilinçlendirme projesi ‘Patikle Başla Kitapla Yaşa” projesi İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol’a tanıtıldı.

Proje, Gaziosmanpaşa İlkokulu, Akköy İlkokulu, Hayme Hatun Anaokulu 19 Temmuz İlkokulu,  Armutlu Hafize Sakız Anaokulu okul öncesi öğretmenleri ile Türkiye’nin pek çok ilinden okul öncesi öğretmenin  katılımıyla yürütülüyor.

Proje sunumunda İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol’a patik ve kitap hediye edildi. Aileyi nitelikli kitap seçimi, ev ortamında okuma alanı yaratma, çocuğu kitap okumaya özendirme, kitabın yararları üzerine bilinçlendirme gibi hedefleri kapsamasının yanı sıra öğretmenin geliştirilmesi, ortak nokta olan çocuğa üstün yarar hususları üzerine yoğunlaşması sağlanacak.

Bu projede alanında özel isimleri Prof. Dr Belma Tuğrul, Dr. Nihan Feyman Gök, Dr. Işıl Taş, Güngören Polis Amca Anaokul Müdürü Birgül Berna Uysal ve Kader Duman’ ın kuruculuğunu yaptığı projede belirli aralıklarla projeyi yürüten öğretmenler ve alanında uzman olan akademisyenler buluşacak. Pandemi sürecinin sonlanması halinde ilçe, il kütüphaneleri, belediyeler, STK’lar la proje geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmaları yapılacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!