ONLAR ARTIK GÖZLERİYLE BİLGİSAYAR KULLANIYOR

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Yalova İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında spastik engelli bireylere yönelik düzenlenen bilgisayar kursunda Türkiye'de ilk defa göz ile kullanım uygulaması hayata geçirildi.

Kursa katılan ve tamamlayan engelli gençler için İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi. Törene; Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Arif Laçin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli gençler ve aileleri katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, İŞKUR Genel Müdür Vekili Bekir Aktürk ise telekonferans yöntemi ile sertifika törenine iştirak etti.  

‘Proje 28 ilde daha başlayacak’..

Projenin Türkiye’de ilk defa Yalova’da uygulanmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Vekili Murat Arslanhan, “Biz mesleki eğitimde engel yok diyoruz. Yalova Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Spastik Engelliler Federasyonu, İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bu projeye öncülük yapmak bizleri onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Konfederasyon olarak Bakanlığımızla birlikte birçok projenin altına imza attık. Mesleki eğitimi vermenin yanında bir şeyi daha fark ettik." diyerek şöyle konuştu

"Kursta eğitim alan arkadaşlarımızın birçoğu hiç bilgisayar kullanmamış, okuma yazması olmayan da vardı. Bugüne kadar hiç ifadede bulunamayan arkadaşımız, bu program sayesinde göz kontağı ile tanımlanmış 120 karakteri, iletişim kurma yoluyla söyleyebiliyor. Erişilebilir Türkiye yolunda bilgiye erişim olarak bizlere çok büyük kolaylık oldu. Yerli bir üretim teknolojisiydi. Biz bu programın çok faydasını gördük, Türkiye’de yaygınlaşması için federasyon olarak 28 ilde daha başlatmak istiyoruz. Genel Müdürümüzde bu konuyla ilgili bizden desteğini esirgemezse çok mutlu olacağız. Hem programın yaygınlaşması hem de engelli kardeşimizin aile içi ya da arkadaşlarıyla olan iletişiminin kuvvetlenmesi, aynı zamanda da mesleki eğitim alanında yetişip iş alanına atılması konusunu önemsiyoruz. Spastik engellilere destek teknolojisi programının sağlanan en güzel program olduğu kanaatindeyiz” 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!