SOYGÜZEL YENİDEN MECLİS BAŞKANI

Yalova İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı, yeni dönem meclis başkanının belirlenmesiyle başladı. İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı yoklama ile açılırken, 2 yılın ardından meclis üyeleri yeni başkan için sandık başına gitti. Yapılan gizli oylamada AK Parti grubundan Hasan Soygüzel ile CHP grubundan Oktay Atik aday gösterildi. Oylama sonucunda Hasan Soygüzel 12 oy alırken, Oktay Atik 8 oy aldı. Hasan Soygüzel, İl Genel Meclisi’nin yeni dönem başkanı oldu.

Seçimin ardından konuşan Soygüzel, mecliste bugüne kadar demokratik bir olgunluk içerisinde hareket edildiğini belirterek, “Bütün İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız, İl Genel Meclisi olarak demokratik bir olgunluk içerisinde bu süreci bugüne kadar getirdik. Bundan sonra da aynı olgunlukla Yalovamızın meselelerini karşılıklı istişare ederek gayret içerisinde olacağız. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sadece Cumhur İttifakı grubuna değil, aynı zamanda CHP grubunun da bu olgunluk içerisinde katkı sağlayacağına inanıyorum. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde de güvenlerine layık olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim” dedi.

Soygüzel, kendisine güvenip destek verenlere teşekkür ederek " Yalova İl Genel Meclisi’mizin 14. Dönem Toplantısı’nda yeniden İl Genel Meclis Başkanlığına seçilmiş olmanın onurunu yaşıyorum.Bu süreçteki destek ve güvenleri nedeniyle: AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımız ve Yalova Milletvekilimiz Sayın Ahmet Büyükgümüş başta olmak üzere; AK Parti Yalova İl Başkanımız Sayın Umut Güçlü’ye, AK Parti Yalova Milletvekilimiz Sayın Meliha Akyol’a, MHP Yalova İl Başkanı Sayın Ihsan Güldoğan’a, oylarıyla şahsımı bu onurlu göreve seçen Yalova İl Genel Meclisi AK Parti ve MHP Gruplarına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bugüne kadar İl Genel Meclis çalışmalarının büyük bir demokratik olgunluk içerisinde sürüdürülmesine katkıda bulunan tüm parti gruplarına ve İl Genel Meclis Üyelerimize de içten şükranlarımı sunuyorum" dedi

Toplantıda daha sonra Meclis Başkan Vekilliği seçimine geçildi. Recep Bahar, Birinci Başkan Vekili, Ferruh Karadeniz ise İkinci Başkan Vekili olarak seçildi. Gündemin son bölümünde ise katip üyeler belirlendi. Yapılan seçim sonucunda Metin Tok ile Özgür Bayraktar Asil Katip Üyesi, Süleyman Çelebi ile Cenap Altınöz Yedek Katip Üyesi olarak seçildi. Yarınki oturumda ise komisyon seçimlerki gerçekleştirilecek. 

 
 
 
 
 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!