TCG ANADOLU VE HEYBELİADA YALOVA'DA

Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 97. Yılı kutlamaları kapsamında, TCG Anadolu ve TCG Heybeliada, Atatürk'ün Yürüyen Köşk açıklarında Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Yalovalıları selamladı. Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığının ve askeri gücünün simgeleri arasında yer alan TCG Anadolu ile Mavi Vatan'ın ilk milli korvetlerinden TCG Heybeliada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 97. yıl dönümü etkinlikleriyle de birleşen tarihi geçiş kentte büyük ilgi gördü.

Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta da Yürüyen Köşk sahilinde düzenlenen geçiş ve selamlama törenine katılarak vatandaşlarla birlikte milli savaş gemilerinin geçişini izledi ve TCG Anadolu kaptanı amiral ile telefonla görüşerek teşekkür etti.

Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada " Denizlerdeki gücümüzün, bağımsızlığımızın ve millî üretim gücümüzün simgesi olan yerli ve millî imkânlarla inşa edilmiş TCG ANADOLU ile TCG HEYBELİADA, Yürüyen Köşk açıklarından geçişleri sırasında Yalova’mızı selamladı.Sabahın ilk saatlerinde gerçekleşen bu gurur verici geçişe; il protokolümüz, hemşehrilerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte şahit olduk. Gemilerimizin Yalova açıklarından süzülüşünü vatandaşlarımızın büyük bir heyecan, coşku ve gururla takip etmesine tanıklık ettik.Geçiş sırasında TCG ANADOLU’nun kıymetli komutanı Tuğamiral Kenan Kaan Türkkan ile telefon üzerinden görüşerek Yalova’dan selamlarımızı ilettik, kahraman denizcilerimize görevlerinde başarılar diledik.Ülkemizin denizlerdeki gücünü, yüksek mühendislik kabiliyetini ve Mavi Vatan’daki kararlılığını temsil eden bu eşsiz eserlerle bir kez daha gurur duyduk.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu gurur veren eserlerin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!