TEMA YALOVADAN REKTÖR CEBECİYE ZİYARET

TEMA Vakfı Yalova İl Yönetimi Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeciyi ziyaret ederek hem Akademik Yıl Açılışı hem de gerçekleştirmeyi düşündükleri Yalova İklim Eylem Planı Projesi ile ilgili görüştüler.

İl Temsilcisi Arzu Demir, İl Temsilci Yardımcısı Özcan Demir, TEMA Yalova’nın Akademik Danışmanı Prof.Dr. Fahri Apaydın ve Merkez İlçe Sorumlusu Saffet Yıldız la birlikte Rektör Cebeci’yi ziyaret eden TEMA Yalova Yönetimi Cebeci’ye son bir yılda yaptıkları çalışma ve gerçekleştirdikleri projelerden bahsettiler.

İl Temsilcisi Arzu Demir ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak 22 Eylül 2021 günü Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci’ye Akademik yıl açılışı ve Yalova İklim Eylem Planı Projesi çalışmalarını başlatmak üzere nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Ziyaretimizde Toprak Dedemizin Meşhur Meşe Ağacının Fidanı, William Bryant’ın bir tasarım ve toplum bilimleri okulu olarak gördüğü meşe ağacının insanlık tarihindeki yerini anlattığı “MEŞE MEDENİYETİNİN ÇERÇEVESİ” adlı kitabını ve Yaprak Rozetimizi Sayın Rektörümüze takdim ettik.

Yalova İklim Eylem Planı Projesi ile Yalova’nın hem küresel iklim değişikliğinin etkilerinden asgari düzeyde etkilenmesi hem de iklim değişikliğine olan etkisinin en aza indirilmesine katkı sağlamak amacıyla Üniversitemizde Sayın Rektörümüzün ev sahipliğinde yapılacak bir toplantıyla Yalova İklim Eylem Planı Projesi çalışmalarına başlanması daveti aldık.

İklim değişikliğinin kısa ve uzun vadede oluşturacağı olumsuz etkilere ayak uydurmak ve azaltıcı önlemler almak amacıyla tüm dünyada uzun süredir gündemler oluşturulmakta ve politika tedbirleri alınmaktadır. Dünyanın kalkınma gündemini oluşturan 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içerisinde 17 hedeften biri (13. Hedef) iklimle ilgili iken Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini içeren Onbirinci Kalkınma Plan’ında iklim değişikliği (25 yerde) gıda ve su kaynakları ile kentleşme konularında ele alınmaktadır. Bu üst politika belgelerinde geçen hedeflerin gerçekleşmesi için son dönemde, başta kentler olmak üzere iklim değişikliği ile mücadele ve değişikliklere uyum sağlama konusunda yol haritası görevi görecek yerel iklim eylem planlarının hazırlanması gerekliliği de ortaya çıkmıştır.

Yalova bulunduğu bölge, taşıdığı tarihi misyon ve sosyoekonomik özellikleri yönünden Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Küresel ölçekte görülen

genel iklim değişikliğinin etkileri Yalova’da da oldukça net biçimde görülmektedir. İl geneli ve kent merkezi özelinde Yalova’nın sektörel ve tematik olarak iklim değişikliğinin etkilerini ve iklim değişikliğine olan katkısını en aza indirmesi gerekmektedir. Bu nedenle, bir yandan ilin sosyoekonomik gelişmesini sürdürülebilir biçimde tamamlamasına katkı sağlarken diğer yandan doğal kaynaklarının korunmasına öncelik veren bir iklim değişikliğine uyum ve azaltım yol haritası hazırlanması hayati önem taşımaktadır”dedi.

Bu amaçla yola çıktıklarını belirten TEMA Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir “Yalova Valimizin Onursal Başkanlığında, Belediyemizin desteğiyle ve İl Özel İdaresi katkılarıyla 2 yıl sürmesi planlanan bu çalışmanın Yalova halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini de sözlerine ekledi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!