TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ BAŞLADI
Türk Dünyası Bağımsız Ülkeler” fotoğraf sergisi Yalova’da açıldı. Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM) tarafından bu yıl 24'ncüsü düzenlenen "Türk Boyları Kültür Şöleni” etkinlikleri kapsamında TÜRKSOY’un “Bağımsızlıklarının 30.yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan” Fotoğraf Sergisi 16 Temmuz 2021 tarihinde Yalova’da açıldı.
 
Serginin açılışı Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, TÜRKSOY Genel Müdür yardımcısı Bilal Çakıcı, Teşkilatı Genel Sekreterliği Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu, MHP Yalova il başkanı Namık Öz, YAFEM Başkanı Özer Koyuncu tarafından yapıldı. Davetliler fotoğraf sergisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 
"Türk Boyları Kültür Şöleni”  15. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması kapsamında 17, 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde oturumlar gerçekleşecek. Oturumlarda Batı Trakya, Azerbaycan, Kazakistan, Doğu Türkistan (Uygur Özerk Bölgesi), Kırım, Suriye ve Irak Türkmenleri, KKTC, Kuzey Makedonya, Kosova, Tataristan, Altay, Karaçay- Balkar, Dağıstan-Nogay, Afganistan Türkmenleri temsilcileri yer alacak. Gazeteciler Buluşması programı, 16 maddelik sonuç bildirgesi yayınlanarak sona erecek.

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLERİ 15 KEZ BULUŞTU

yafem

YAFEM 15. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması Yalova’da başladı.Toplantıya internet üzerinden Ak Parti Yalova milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye başkan vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclis başkanı Hasan Soygüzel, Kuzey Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Enes İbrahim, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Levent Buș, Mamușa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasic, ve farklı ülkelerden basın mensupları katılım sağladı.4 gün sürecek toplantının organize ve moderatörlüğünü araştırmacı tarihçi Muhsin Sevencan yaptı.

Ak Parti Yalova il Gençlik Kolları Genel başkanı ve Yalova milletvekili Ahmet Büyükgümüş de yaptığı konuşmada "Türk Dünyasında yaşanan gelişmeleri anlatarak Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması programının önemini belirtti ve tüm katılımcılara başarılar diledi. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve İl Genel Meclis başkanı Hasan Soygüzel de birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

ULUSLARARASI TOPLANTI OLACAK

24. Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında Yalova’da gerçekleştirilen YAFEM 15. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması’nda; Azerbaycan, Kazakistan, Doğu Türkistan (Uygur Özerk Bölgesi), Kırım, Suriye ve Irak Türkmenleri, Kıbrıs Türk Devleti, Tataristan, Altay, Karaçay-Balkar, Dağistan-Nogay, Afganistan Türkmenleri temsilcilerinin internet üzerinden katılımı ile başta olmak üzere, Ortadoğu’dan Kafkaslar’a, Balkanlar’dan Orta Asya’ya uzanan Türk Kültür Coğrafyası’nın temel sorunları ele alınacak.4 gün sürecek olan toplantıda yapılacak konuşmalar, teklif, öneriler ve istişareler neticesinde bazı kararlar 29 Temmuz 2021 Pazartesi günü 'Yalova Sonuç Bildirgesi' olarak yayımlanacak. Türk Boyları Kültür Şöleni” 20 Temmuz Salı günü 21.30’da kapanış galası ile sona erecek.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!